уторак, 19. јануар 2010.

Vujošević: U okršaju sa Hemofarmom idemo na pobedu



U naredna četiri dana košarkaše Partizana očekuju dve teške utakmice u NLB ligi protiv kandidata za fajnal-for, Hemofarma i Zadra. Trener Duško Vujošević očekuje da njegov tim zabeleži obe pobede, iako tvrdi da su Vrščani favoriti u meču koji će biti odigran večeras od 18.30 u hali „Milenijum".

- Mi uvek prvo razmišljamo o narednoj utakmici. Hemofarm ima dobar kvalitet, ima reprezentativce Srbije. Pre početka sezone bio je favorit za ulazak na fajnal-for NLB lige i za osvajanje domaćih trofeja. Zatekla ih je teška grupa u Evrokupu ove sezone, neke utakmice su gubili na jednu loptu i tu su ispustili šansu da se plasiraju dalje. Imaju dobru poziciju, jer i protiv nas i protiv Zadra igraju na svom terenu - rekao je Vujošević.

NLB liga - 17. kolo:
Utorak: Zagreb - FMP (18), Hemofarm - Partizan (18.30), Zadar - Široki (19). sreda: Crvena zvezda - Olimpija (19.30), Budućnost - Radnički (16), Bosna - Cedevita (19.30), Helios - Cibona (19).
Tabela: Cibona 13/3, Partizan 11/5, Zagreb 10/6, Hemofarm (-1) 10/5, Olimpija (-1) 10/5, Zadar (-1) 9/6, Budućnost (-1) 9/6, Crvena zvezda 7/9, Cedevita 7/9, Radnički 7/9, FMP 5/11, Široki 5/11, Helios 4/12, Bosna 3/13.
Parovi 18. kola (23/24 januar): FMP - Helios, Cibona - Hemofarm, Partizan - Zadar, Radnički - Crvena zvezda, Široki - Bosna, Olimpija - Zagreb.


Prvi medjusobni dvoboj protiv Hemofarma, Partizan je dobio tek posle produžetka i trojke koju je sa devet metara postigao Petar Božić.

- U prvoj utakmici smo igrali na svom terenu i uz pomoć trojke Pere Božića u zadnjoj sekundi smo izborili produžetak. Bila je tanka granica između sreće i tuge na toj utakmici. Nama je obaveza da zauzmemo što bolju poziciju u NLB ligi, a ukoliko želimo da ih ostvarimo onda želimo da dobijemo obe utakmice. Idemo sa ambicijom da dobijemo u Vršcu, ali blagu prednost dajem Hemofarmu zbog toga što igraju na svom terenu i što mi nismo kmpletni. Ako mogu tako da se izrazim odnos je 51:49 u korist Hemofarma - završava trener Partizana Duško Vujošević.

0 comments:

Постави коментар