уторак, 19. јануар 2010.

U Beograd stizu Barsa i PAO


U top 16 fazi Evrolige Partizan će igrati u E grupi protiv Barselone, Panatinaikosa i Marusija! Trener Vujošević nije optimista, smatra da crno-beli, realno, u ovoj grupi mogu da ostvare samo jednu pobedu, ali da će, svakako, dati sve od sebe!
U drugom krugu Partizan će biti gost Panatinaikosu, a zatim, u drugom kolu u Beograd stize Barselona koja je jedina u prvoj fazi zabeležila svih deset pobeda.
Srpski šampion će prodor u četvrtfinale morati da traži protiv aktuelnog evropskog prvaka Panatinaikosa i Barselone, koja je ubedljivo najbolja u dosadašnjem delu sezone, kao i Marusija.

Teško ćemo protiv Barselone, ona je prejaka i za Real!

- Kada je počelo ovo evropsko klupsko prvenstvo neka očekivanja su bila da ćemo imati dve pobede, kod kuće protiv Lijetuvosa i Orleana. Mi smo prevazišli očekivanja i realnosti. Realno je da se dobije jedna utakmica, ali bilo je realno i da se dobiju dve u prvoj fazi. Gledaćemo da svoju kožu prodamo što skuplje, nećemo dozvoliti protivnicima da im Beograd bude turističko putovanje. Ne treba očekivati ne znam kakav rezultat, ali treba očekivati našu maksimalnu spremnost da prevaziđemo okvire realnosti i da nastavimo sa iznenađenjima koje smo napravili u prvoj fazi takmičenja. Znam da će moj tim dati svoj maksimum i nadam se da ćemo obradovati sve koji navijaju za Partizan, kao i sve ljubitelje košarke. Igramo rasterećeno i tu leži naša šansa, ona je mala, ali ipak postoji - rekao je Vujošević.
- Deo mog posla je i da sačuvam moral kod igrača. Zato možda ne pričam o surovoj realnosti, nego malo ublaženim tonom. Treba shvatiti da je Partizan već napravio fantastičan uspeh, da treba da razmišljamo o timu za sledeću sezonu koji treba da bude konkurentniji. Dalje, Barselona je dobila Real sa 20 razlike u Madridu i mi protiv njih nemamo šta da izgubimo. Iz svih tih razloga ne treba da klonemo duhom - rekao je Vujošević.

Posle Panatinaikosa( gostovanje u Atini, 27. ili 28. januara), u Beograd stiže Barselona! Zatim Partizan igra dvomeč sa Marusijem, prvo u Atini, zatim i u Beogradu, da bi početkom marta dočekao Panatinaikos u okviru petog kola. Takmičenje u E grupi top 16 faze Partizan završava gostovanjem Barseloni 10. ili 11. marta.
Boje Panatinaikosa, koji predvodi Željko Obradović, brani Milenko Tepić. Njemu društvo pravi i Nikola Peković, takođe bivši partizanovac. Dres Marusija nose nekadašnji igrač Partizana Stevan Nađfeji, kao i plej Crvene zvezde Igor Milošević, dok u Barseloni ne igra nijedan srpski igrač.

Obradović: Partizan je odličan, ali Barselona je favorit!

- Meni je veoma drago što ću ponovo doći u Beograd, mada ne volim što igramo protiv Partizana. Igraju mnogo bolje nego na početku sezone. Žao mi je što zbog lošeg termina taj meč neće biti odigran u „Beogradskoj areni" jer sam siguran da bi navijači Partizana, koji su najbolji u Evroligi, napravili odličnu atmosferu i verovatno opet oborili rekord - rekao je Obradović.

Trofejni trener je naglasio da Panatinaikosu neće biti lako da izbori plasman u četvrtfinale.

- Mislim da je Barselona najveći favorit za prvo mesto u grupi, što su pokazali igrama u prvom delu bez izgubljenog meča. Partizan igra odlično i stalno napreduje i poznajući Duleta, sigurno se neće zadovoljiti pukim igranjem u ovoj fazi već će pokušati da urade što više. Tu je i Marusi, ekipa iz naše lige, i biće nam posebno teško da igramo protiv njih. Jedina dobra stvar je što ćemo manje putovati - istakao je trener „zelenih".

Prema prikazanim igrama, Panatinaikos je uz Barselonu i Real u najužem krugu favorita za plasman na fajnal-for, ali Obradović smatra da ima mnogo više kandidata za završni turnir.

- Tu su naravno i Montepaski, Olimpijakos, Makabi, pa i CSKA. Ne treba zaboraviti da je tu uvek i neki tim koji iznenadi koji se „neplanirano" pojavi u samoj završnici, uskoči među osam, a naravno da onda ima i šansu da iznenadi u nokaut utakmicama i nađe se na fajnal-foru - poručio je trener Panatinaikosa.

0 comments:

Постави коментар