среда, 17. фебруар 2010.

Antić: Nemanja je spreman za Mundijal !



Selektor srpske reprezentacije Radomir Antić kaže da je u toku sa svim dešavanjima u vezi Nemanje Vidića i tvrdi da nema razloga za brigu, jer će najbolji štoper sveta sigurno biti spreman da igra za „orlove" na Mundijalu u Južnoj Africi! Iako su se pojavile spekulacije da je Nemanji zbog povrede lista čak ugrožena karijera, Antić tvrdi da se čuo sa njim i da mu je Vidić rekao da će se vrlo brzo vratiti na teren.

Iskusni srpski stručnjak tvrdi da tendenciozno pisanje engleskih medija, koji pokušavaju da degradiraju sjajnog štopera, neće uticati na Vidića. Antić je svoj stav potkrepio rečima da je „Nemanja stabilna ličnost koju je teško izbaciti iz ravnoteže".

- Narod u Srbiji ne treba da strahuje! Budite uvereni da će sa Nemanjom sve biti u najboljem redu, odnosno da će biti spreman za Mundijal u Južnoj Africi. On je neizostavan deo naše porodice i na njega računamo. Ponavljam, ne treba da se plašimo, jer će on vrlo brzo biti spreman za najteže napore. Nemanja će sigurno biti na spisku za prijateljski meč protiv Alžira koji igramo 3. marta - istakao je Radomir Antić.


Antić dodaje da ga je Nemanja obavestio o težini svoje povrede ali da je i pored toga jako dobro raspoložen.

- Pre nekoliko dana sam se čuo sa Nemanjom. Nisam osetio da je nervozan ili da strahuje zbog povrede, čak bih rekao da je bio dobro raspoložen. Odigrao je i 45 minuta za rezervni tim Mančester junajteda, tako da je pitanje trenutka kada ćemo ga videti u staroj formi. Objasnio mi je da želi da pomogne klubu, ali da se već jednom rovit vratio na teren i samo pogoršao povredu. To iskustvo prosto tera ljude iz Mančestera, kao i samog Nemanju, da budu oprezni.

Međutim, britanska štampa i dalje na krajnje tendenciozan način nastavlja da piše o misterioznoj povredi Nemanje Vidića. Jučerašnji „Gardijan" ističe da je srpski as u nepomirljivom sukobu sa ser Aleksom Fergusonom, pogotovo što je medicinski štab „crvenih đavola" izvestio škotskog stručnjaka da je Vidić spreman za najteže napore. Isti list navodi da je Ferguson zbog toga frustriran, odnosno da sumnja da najbolji igrač Junajteda u prošloj sezoni „folira povredu".

- Svakodnevno čitam šta engleski mediji pišu o Nemanji Vidiću. Vidim da se na Ostrvu digla velika prašina, ali ne bih želeo da komentarišem njihove stavove. Nije lako biti pod svakodnevnim pritiskom, ali pošto odlično znam Nemanju Vidića uveren sam da pisanje engleske štampe neće uticati na njega. On je stabilna ličnost i vrhunski profesionalac. Uradio je mnogo toga u karijeri, nije ga lako izbaciti iz ravnoteže - poručio je Radomir Antić.

0 comments:

Постави коментар