петак, 19. фебруар 2010.

Liverpul pobedio rumunsku Unireu


Fudbaleri Liverpula pobedili su rumunsku Unireu na svom terenu sa 1:0 (0:0), u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope.

Ekipa Rafe Beniteza mučila se u većem delu utakmice, ali je u samom finišu golom Davida N'Goga u 81. minutu došla do prednosti pred revanš u Rumuniji koji je na programu za sedam dana.

Liverpul je krenuo agresivno od samog starta, i bilo je vidljivo da tim Rafe Benitesa želi da što pre ’slomi’ rivala kako bi mu u nastavku bilo mnogo lakše.

„Crveni“ su već u prvom minutu mogli i da dođu do vođstva, ali je Džerardov udarac iz veoma dobre pozicije zaustavio golman gostiju Arlauskis. Deset minuta kasnije Dirk Kajt je mogao da se ’upiše’. Holanđanin se izborio za udarac iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru, ali lopta je prošla za malo pored stative Rumuna. Unirea se nakon toga malo konsolidovala, i domaćin je sve teže stizao do prilike.

Najbolji potez u prvom poluvremenu izveo je David N’Gog koji je u 37. minutu prihvatio dubinsku loptu grudima i šutirao za malo pored gola Arlauskisa.

Liverpul je sa inicijativom nastavio i u drugom poluvremenu, ali je delovalo da domaćin ipak neće uspeti da postigne gol. U 52. minutu Karager je dobro prošao po desnoj strani, uputio je oštar centaršut u šesnaesterac, ali je pokušaj Džerarda glavom završio pored gola.

Jedinu ozbiljnu akciju na utakmici Unirea je imala u 62. minutu kada se Paraščiv nije dobro snašao i Reina je odklonio opasnost. Samo minut kasnije udarac Fabija Aurelija sa distance golman Arlauskis je skrenuo u korner, a posle nekoliko izmena na obe strane, jedini gol na utakmici viđen je desetak minuta pre kraja.

Španac Pačeko, koji je na teren ušao tokom drugog dela prihvatio je upotrebljivu loptu Babela u kaznenom prostoru i prosledio je za N’Goga kome nije bilo teško da donese prednost svom timu. Do kraja meča Džerard je imao još jednu ozbiljnu šansu, ali je na kraju ostalo 1:0, prednost sa kojom Liverpul sigurno neće biti siguran u revanšu.

0 comments:

Постави коментар