субота, 20. фебруар 2010.

„Oduzećemo im takmičenje": Karadžić


Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da će Odbor za hitna pitanja oduzeti takmičenje Zajednici Superligaša ukoliko se nastavi sa problemima u radu.

Na nedavno održanom sastanku IO Zajednice Superligaša, predsednik Napretka i potpredsednik Zajednice Dragiša Binić izjavio je da se čudi protivljenju Karadžića da se formira regionalna liga. Takođe, Binić je zahtevao da se novac koji su FIFA i UEFA dale FSS za izgradnju kuće fudbala u Staroj Pazovi ulože u postavljanje reflektora po stadionima u Srbiji.

„Ne čude me istupi Dragiše Binića, ali me čudi to što u Zajednici Super lige nema čoveka koji bi mogao da odgovori na te nebuloze pre nego što ih potpredsednik iznese u javnost“, kaže Karadžić.

Tomislav Karadžić je objasnio i zašto, po njemu, trenutno nije izvodljivo organizovati regionalnu ligu u fudbalu.

„Ne možemo da igramo regionalnu ligu na silu. Na seminaru UEFA u Sloveniji pokretanje regionalne lige nije bila tačka dnevnog reda, mogli smo mimo protokola o tome da pričamo. Ali to što želi jedan čovek iz Hrvatske da igra, ne znači da i klubovi iz te zemlje prihvataju. Uostalom reakcija navijača Dinama i Hajduka posle Mamićeve izjave jasno govori kakvo je tamo raspoloženje za regionalnu ligu. I pored toga planirali smo da posle Svetskog Prvenstva u Južnoj Africi konkrenije razgovaramo sa svima koji žele regionalnu ligu. Naravno, uz reakciju i konkretne stavove klubova koji bi se eventualno takmičili u regionalnoj ligi“, smatra Karadžić.

Predsednik FSS reagovao je i na Binićev zahtev da se novac od donacije UEFA i FIFA iskoristi za rekonstrukciju stadiona po Srbiji.

„Mislio sam da je svima jasno zbog čega se kuća fudbala gradi u Staroj Pazovi a ne u centru Beograda, ali ponoviću i to – tamo smo imali jedinu ponuđenu lokaciju. Što se tiče sredstava i to je jasno – UEFA i FIFA ulažu tri miliona evra namenski – za izgradnju kuće fudbala. Poznato je da od 208 članica – 204 imaju kuću fudbala. Srbija je jedna od onih koja nema svoju kuću, svoj sportski centar i zato smo prihvatili pomoć UEFA i FIFA. Da li bilo ko normalan može da kaže da je trebalo da odbijemo taj novac? Ta sredstva su namenska i ne mogu da se koriste ni za šta drugo, dakle nikakvi stadioni po Srbiji, nikavki reflektori. Mogu da se koriste isključivo za izgradnju sportskog centra u Staroj Pazovi“, objasnio je Karaždić.

Karadžić je najavio oštre mere ukoliko bude bilo daljih problema u radu Zajednice.

„Obavešten sam da je sednica prošla u lošoj atmosferi i da su pojedinci pravili gluposti i da je svako pričao neku svoju priču. Umesto rešavanjem suštinskih problema, vežćina se bavila nekim svojim pričama i to nije dobro. Ako Zajednica nastavi sa problemima u svom radu, Odbor za hitna pitanja će im oduzeti takmičenje“, zaključio je predsednik FSS.

Predsednik Zajednice Superligaša Branimir Babarogić , koji je imenovan za novog člana Upravnog odbora FK Crvena zvezda, nakon sednice nije ostao da odgovara na pitanja novinara, ali je naknadno izjavio za Sport da se Zajednica odgrađuje od Binićevih postupaka.

„Ono što Binić izjavljuje u poslednje vreme nije bilo na dnevnom redu Izvršnog odbora Zajednice. To on radi samoinicijativno. i mi se ograđujemo od njegovih stavova. Stalno ističe da nema ništa protiv Zajednice, a oglušuje se na mnoge naše zaključke“, kaže Babarogić.

0 comments:

Постави коментар