петак, 19. фебруар 2010.

Srpski bobisti teškom mukom do Vankuvera


Srpski bobisti jedva su stigli do Vankuvera na ZOI, zbog previše opreme nisu mogli da putuju redovnim linijama.

Osim ove poteškoće, naš tim je takođe bio primoran da iznajmi bob od Japanaca!
Naime novi bob košta neverovatnih 80.000 dolara, što naši predstavnici na ovogodišnjim ZOI nisu mogli da priušte.

S obzirom na to da Srbija nema bolid za bob, misija OKS morala je da u Vankuveru ponovo iznajmi bolid, jer je zakup boba kojim je izboren plasman na ZOI istekao. Novi bob našoj reprezentaciji u Vankuveru iznajmili su Japanci, a bolid je preuzeo pilot Vuk Rađenović, koji je bio veoma zadovoljan modelom.

- Ovo je isti model kao onaj sa kojim sam uspeo da izborim učešće na Olimpijskim igrama, ali vidim da su mu sada komande poboljšane. Vidi se na prvi pogled da je pouzdan i da ispunjava očekivanja i nadam se da će nam se posrećiti - rekao je Rađenović.

Srpski bob tim je kompletiran dolaskom dva poslednja člana posade, Slobodana Matijevića i Miloša Savića, a pilot Rađenović je dodao da se nada plasmanu u finala.

- Staza u Vankuveru jedna je od najrizičnijih i najbržih, ali mislim da je realno da očekujemo plasman do 13. mesta - rekao je Rađenović, koji je sa kočničarem Igorom Šarčevićem učestvovao na obuci organizatora takmičenja na olimpijskoj bob stazi. Bob posada će na toj stazi trenirati od 22. do 26. februara, dok je takmičenje ne programu 26. i 27. februara.

Broj naših predstavnika u Vankuveru, sve je manji, pošto su dvoje reprezentativaca u skijaškom trčanju Belma Šmrković i Amar Garibović sinoć doputovali u Beograd. Poslednji predstavnik Srbije u nordijskim disciplinama Milanko Petrović noćas je završio svoj nastup u biatlonu na stazi od 20 kilometara i njegov povratak se takođe očekuje uskoro.

Takmičenje u Vankuveru tek očekuju reprezentativke u alpskom skijanju Jelena Lolović, Nevena Ignjatović i Marija Trmčić, koje redovno treniraju. Njihove trke će se održati 20. februara (superveleslalom), 24. (veleslalom) i 26. (slalom).

0 comments:

Постави коментар