среда, 17. фебруар 2010.

Udineze pobedio odlični Partizan


Partizan je poražen od Udinezea (2:1) u najjačoj proveri na zimskim pripremama, ali su puleni Gorana Stevanovića odigrali ubedljivo najbolji meč u ovoj godini!

Ponovo su prekidi bili kobni po beogradske crno-bele, pošto su domaći fudbaleri do trijumfa stigli golovima Frančeska Lodija iz penala u 13. i slobodnog udarca u 72. minutu utakmice. Strelac jedinog gola za Partizan bio je Kleo, takođe iz jedanaesterca u 42. minutu.

Navijače srpskog prvaka posebno može da obraduje fantastična partija Aleksandra Davidova, koji je bio potpuno neuhvatljiv za odbranu tima iz Udina. Januarska akvizicija iz kulskog Hajduka priredila je bogat repertoar driblinga, proturanja lopte kroz noge, odigranih peta, a najveći deo zasluga za pogodak Partizana ide upravo na njegov račun. Davidov je ukrao loptu Lodiju i Koradiju, a jedina mogućnost za odbranu Udinezea, kojom je komandovao srpski reprezentativac Aleksandar Luković, bila je da prekršajem u šesnaestercu zaustavi odličnog vezistu. Penal je izveo Kleo i savladao slovenačkog reprezentativca Handanovića.

Prethodno je Marko Jovanović u jednom od prvih napada italijanskih crno-belih napravio penal, ali je izuzev tog kiksa prikazao veoma dobru igru u tandemu s Krstajićem. Napredak u igri još jednom je pokazao i Nemanja Tomić, dok je standardno dobar na sredini terena bio Ljubomir Fejsa.

Aplauzi kako Partizanovih navijača, kojih je bilo stotinak na „Friuliju", tako i domaće publike najbolja su ocena veoma hrabre i maštovite igre crno-belih u Udinama. Zadovoljni su mogli da budu predsednik „parnog valjka" Dragan Đurić i prvi čovek FSS Tomislav Karadžić, koji su se našli na tribinama.

Partizan je igrao u sastavu: M. Božović, Kamberović (od 77. Knežević), M. Jovanović, Krstajić (od 73. Stanković), Lomić (od 85. Lazevski), Fejsa (od 85. Brašanac), Petrović (od 65. B. Ilić), Tomić (od 77. Mijić), S. Ilić (od 60. Moreira), Davidov, Kleo (od 73. Dijara).

0 comments:

Постави коментар