среда, 17. фебруар 2010.

Mančester uspeo da pokori Milano...


Mančester junajted je uspeo da ostvari svoj cilj! "Đavoli" su pobedili Milan 3:2 (1:1) u osmini finala Lige šampiona i napravili veliki korak ka plasmanu u narednu rundu!

Ronaldinjo je Milanu doneo prednost već u 3. minutu, ali posle propuštenih šansi u narednih desetak minuta, kada je mreža Van der Sara do vrha mogla da bude napunjena, "rosoneri" su stali, a "Đavoli" zaigrali kolo na "San Siru"...

Ipak, Mančesterov junak je definitivno Vejn Runi, koji je posle izjednačenja Skolsa u 36. minutu, golovima u 66. i 74. nokautirao domaći tim. Milan je praktično igrao spuštenog garda već posle prvog gola najboljeg strelca Premijer lige, tako da pogodak Sedorfa u 85. minutu nije preterano popravio situaciju Leonardovih izabranika pred revanš na "Old Trafordu".

Skols je najavio golom u finišu prvog dela preokret i to na zaista komičan način: promašio je čitavu loptu u pokušaju da uhvati volej, ali ga je lopta pogodila u levu, stajnu nogu i od stative se odbila u mrežu Dide, što je bio preloman trenutak meča.

Milan je naravno u nastavku napadao i uspeo da stvori nekoliko polušansi ali je golove postizao Mančester. Iz dve šanse, na centaršuteve Valensije i Flečera, Runi je bacao u očaj domaće navijače, da bi Ronaldinjova nova majstorija i sjajna egzekucija Sedorfa samo neznatno popravile šanse i raspoloženje prepunog "San Sira" pred put na Ostrvo.

Milanov poraz i razočaranje - Engleska dupla radost. Pobeda, i to prva u istoriji na stadionu na kome je Junajted do`iveo neke od svojih najtežih poraza u istoriji evrokupova...

0 comments:

Постави коментар