уторак, 16. фебруар 2010.

Organizatori najzad stigli do zlata !


Kanađani su najzad uspeli da dođu do prve zlatne medalje, iako su ovo već treće ZOI koje ova zemlja organizuje!

Neizmernu sreću i veliko slavlje domaćinima drugog dana takmičenja, koji su pre Vankuvera ugostili olimpijce 1976. na Letnjim igrama u Montrealu i 1988. na Zimskim u Kalgariju, omogućio je Aleksandar Bilodo u slobodnom skijanju.

Drugo mesto pripalo je braniocu titule, Kanađaninu rođenom upravo u Vankuveru koji se takmiči za Australiju, Dejlu Beg-Smitu, dok je treći Amerikanac Brajen Vilson.

- Još ne mogu da shvatim da sam pobedio. Suviše je dobro da bi bilo istinito - emotivno je odreagovao neočekivani heroj Kanade.

Prvi predstavnik Srbije koji je izašao na borilišta u Vankuveru, biatlonac Milanko Petrović prošao je kroz cilj trke na 10 km kao 81. od 88. učesnika u vremenu 28:38,9 minuta. Prvo mesto pripalo je Franuzu Vensanu Žeju, ispred Norvežanina Emila Heglea Svendsena i Hrvata Jakova Faka.

Počelo je i takmičenje u umetničkom klizanju i to ni manje ni više nego svetskim rekordom. Kineski par Ksue i Žao Hongbo, dvostruki osvajači bronzanih odličja na ZOI, posle kratkog programa sakupili su fantastičnih 76,66 poena.

0 comments:

Постави коментар