четвртак, 18. фебруар 2010.

Trijumfovao Bajern


Nemački Bajern slavio je protiv Fiorentine (2:1) u osmini finala Lige šampiona!

Isplatio se trud i upornost, ali nije zanemarljiva i mala pomoć sudije. Kidisali su Bavarci na gol Italijana 90 minuta, ali im nije išlo, da bi im se sve isplatilo u 90. minutu, kada je rezervista Klose golom iz čistog ofsajda doneo veliku radost na „Alijanc areni".

Zloglasni sudija Overbo ponovo je bio „tu negde", ovoga puta ne kao glavni krivac (pomoćnik nije signalizirao ofsajd), ali će se, nakon što je prošle godine ojadio Čelzi protiv Barselone, njegovo ime pominjati i u kontekstu sinoćnjeg nesrećnog poraza Fiorentine.

Igrali su se poslednji trenuci meča, kada je Roben žestoko opalio po lopti, Frej kratko odbio, a Olić između dvojice defanzivaca „ljubičastih" glavom doturio loptu do „zaboravljenog" Klosea, koji je, neometan, bar dva metra iza leđa odbrane gostiju samo rutinski prosledio loptu u mrežu za pobedu Bajerna - 2:1.

Krivica norveškog sudije u ovoj situaciji i nije bila velika, ali je njegova greška iz 45. minuta ipak mogla da bude kobna: Gomes je, naime, postigao čist gol, ali ga je Overbo zbog faula nad Riberijem poništio i pokazao na belu tačku, ne poštujući prednost. Na sreću Norvežanina, ali i domaćeg tima, Roben je smestio loptu u mrežu za 1:0.

Fiorentina, koja je dvadesetak minuta igrala bez isključenog Gobija, ograničila se u većem delu meča na defanzivu, ali je uspela da dođe do zlata vrednog gola. Strelac je bio Kroldrup na dodavanje Jovetića, već na startu drugog dela utakmice. Moćni (barem na papiru) nemački tim pritiskao je „violu" sve do kraja susreta, a sve se isplatilo u poslednjim trenucima. Ipak, način na koji je Bajern došao do pobede, nema sumnje, garantuje paklen revanš u Firenci.

0 comments:

Постави коментар