четвртак, 18. фебруар 2010.

Ajaks vs Juventus


Večeras u 19. časova na B92, direktno će se prenostiti prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope, Ajaks - Juventus!

Srpski as, Marko Pantelić ističe važnost predstojeće utakmice.

"Igramo u kupu, prvenstvu i Ligi Evrope i sva tri takmčenja su nam vrlo bitna, ne pravimo razliku između utakmica. Videćemo šta će biti u četvrtak, a mi se nadamo najboljem", dodaje centarfor srpske reprezentacije.
"Juventus je gigant i on je uvek u dobroj formi. Vezali su nekoliko loših rezultata i malo su pali na tabeli i nisu više u trci za prvo mesto. To ipak ne znači ništa jer oni imaju kvalitet da odjednom odigraju fenomenalnu utakmicu i taj pad u formi onda ne govori ništa. Na oprezu smo i pred nama je velika utakmica, bićemo posebno inspirisani za meč".

Štoper Juventusa Nikola Legrotalje takođe ističe da dvomeč sa Ajaksom ima veliku važnost.

"Veoma je bitno da povratimo samopouzdanje, da vratimo veru u svoj kvalitet i sada se nadamo da protiv Ajaksa možemo da uspostavimo kontinuitet koji nam je nedostajao do sada", izjavio je Legrotalje.

Juventus ne pruža najbolje partije ove sezone – zaostaju 16 bodova za Interom u Seriji A, u Ligi šampiona su eliminisani u grupnoj fazi, a prošlog meseca ispali su i iz Kupa Italije, tako da je Liga Evrope jedina šansa za uspeh 'Staroj dami'.

"Potrebno je samo da pogledati imena klubova koji učestvuju u Ligi Evrope i da shvatite koliko je to prestižno takmičenje. Ajaks je vrlo dobra ekipa sa odličnim napadom, ali i mi imamo dobar tima", kaže Legrotalje.

Juventus je za vikend pobedu Đenovu sa 3:2, što je bila prva pobeda Alberta Zakeronija kao trenera Juvea nakon što je zamenio Ćira Feraru. 'Staroj dami' će nedostajati povređeni Fabio Kanavaro i Vinćenco Jakinta.

Revanš se igra 25. februara u Torinu.

0 comments:

Постави коментар