понедељак, 15. фебруар 2010.

Aleks Ferguson, režiser za Oskara ?!


Engleski mediji i ser Aleks Ferguson pokušavaju da na sve načine obezvrede ime Nemanje Vidića! Prema tvrdnjama magazina „Njuz of d vorld", igrači Mančester junajteda razočarani su ponašanjem srpskog reprezentativca jer smatraju da je Vidić preoštar tokom treninga, naročito u duelima sa mlađim saigračima.
Učenicima ser Aleksa Fergusona posebno je zasmetalo kada je najbolji štoper sveta na jednom treningu energično pokosio omladinca i jednog od najvećih talenata Junajteda Kamerona Stjuarta. Taj potez se nije svideo starijim prvotimcima engleskog šampiona, koji su odlučili da ignorišu Nemanju Vidića!

Gotovo identičnu temu engleski mediji eksploatisali su i sredinom prošle godine, kada je reprezentativac Srbije bio najčvršća karika u defanzivnom redu Mančester junajteda. Tada se pisalo da svaki trening Junajteda predstavlja moru za mladog Italijana Makedu, jer se često nalazi u klinču sa „užičkom stenom".

- Nemanja se na treninzima ponaša kao na utakmicama. Uopšte se ne štedi. Ponekad mi je izuzetno drago što igramo u istoj ekipi, jer se osećam bezbedno. Znam da me neće dokačiti - istakao je reprezentativac Engleske Vejn Runi, govoreći o temperamentu Nemanje Vidića.

Čak i da su navodi „Njuz od d vorlda" tačni, sada je već izvesno da je Nemanja Vidić postao žrtva zavere koju su skovali engleski mediji i rukovodstvo Mančester junajteda, a posebno menadžer ser Aleks Ferguson. Već je poznato da „crveni đavoli", usled velike finansijske krize, neće moći da odole ponudama italijanskih i španskih velikana za Nemanju Vidića, tako da trenutno pokušavaju na sve načine da hrabrog Srbina prikažu kao negativca bez koga će Junajted nastaviti da dominira engleskim fudbalom. Misija degradiranja lika i dela Nemanje Vidića dobila je na intenzitetu prethodnih nekoliko sedmica, pošto zbog povrede lista reprezentativac Srbije nije odigrao nijedan zvaničan meč u 2010. godini. Na taj način čelnici šampiona Engleske žele da pripreme teren za izvesni odlazak Vidića i izbegnu negativnu reakciju navijača, za koje snažni defanzivac i dalje predstavlja ikonu Mančester junajteda. Tako je u etar otišla priča da bi Vidić mogao da krene stazama „izdajnika Teveza" i preseli se u redove gradskog rivala, Mančester Sitija.

Sve podseća na oprobani recept ser Aleksa Fergusona režiranja sukoba ili skandala, i dovođenje igračeve lojalnosti klubu u pitanje. Pažljiviji hroničari događanja na „Old Trafordu" setiće se da je trofejni škotski stručnjak u svlačionici gađao kopačkama Dejvida Bekama još dok je engleski reprezentativac bio u Junajtedu, a da je Ferguson često kritikovao i Kristijana Ronalda, neposredno pre njegovog letošnjeg odlaska u Madrid. Zbog toga što su ispali iz sistema ser Aleksa Fergusona, dom Mančester junajteda morali su da napuste Stam i Rud van Nistelroj.

Vidić se zamerio Fergusonu i gazdama Mančestera kada je početkom novembra zatražio da kao ključni defanzivac u timu mora da ima platu bar kao Rio Ferdinand! To znači da bi zarađivao 7,5 miliona evra godišnje ili 625.000 mesečno. Mančester je odbio da produži ugovor sa najboljim štoperom sveta, a napeta situacija kulminirala je uoči utakmice FA kupa sa Lidsom. Srbin zbog povrede lista nije mogao da pomogne saigračima, što se nije svidelo Fergusonu. On je već pronašao zamenu u liku Krisa Smolinga, defanzivca Fulama. Odranije je poznato da je Vidić na meti Milana, Barselone i Reala.

0 comments:

Постави коментар