недеља, 28. фебруар 2010.

Nije bilo rukovanja!


Nekadašnji saigrači, sada veliki neprijatelji, Džon Teri i Vejn Bridž nisu pružili ruku jedan drugom pre početka meča Čelsi - Mančester siti.

Kompletna fudbalska javnost u Engleskoj (i ne samo na Ostrvu) čekala je subotu, 13.45 časova, ne bi li saznala da li će se nekada veliki prijatelji i saigrači iz Čelsija Vejn Bridž i Džon Teri rukovati posle seks afere kapitena Čelsija.

Najpre je na teren istrčao Teri (sa novom frizurom, gotovo da je "zemunka"), pozdravljen aplauzima navijača Čelsija. Nedugo zatim evo i nasmejanog Vejna Bridža, koji je otrčao najpre da otpozdravi navijače Mančester sitija.

Potom su se ekipe poređale (uobičajena scena uoči svake utakmice), da bi tenzija dostigla vrhunac...Teri je pružio ruku Vejnu Bridžu, on mu je uzvratio pogledom pravo u oči i nastavio. Kakva drama!

Reporter BBC-a sa Stamford bridža malo se i našalio sa celom tom pompom u vezi sa prvim susretom fudbalera Mančester sitija Vejna Bridža i Terija posle ljubavne afere u kojoj je kapiten Čelsija "skinuo" svom prijatelju dugogodišnju partnerku Vanesu Peronsel sa kojom ima dete.

"Upravo mi je rečeno da će se posle RUKOVANJA (ili nerukovanja) ipak odigrati utakmica i to je baš lepa vest", duhovito je prokomentarisao engleski novinar u najavi utakmice.

Potom je podsetio na neka međusobna istorijska "kuliranja" državnika, pa se tako svojevremeno nisu rukovali nekadašnji britanski premijer Toni Bler i libijski vođa Gadafi, potom Izraelac Jicak Rabin i Palestinac Jaser Arafat, Sadam Husein i Donald Ramsfeld...

A bilo je i duhovitih komentara gledalaca, odnosno internet posetilaca sajta BBC-a. Tako je jedan napisao: "Prvi put moja žena hoće da gleda utakmicu! Pitam se koliko će ostati uz televizor kad se ova dvojica rukuju ili to ne učine...".
Susret Bridža i Terija bacio je u zasenak sve ostale fudbalske događaje. Gotovo da ne postoji engleski medij koji ovom "istorijskom" susretu nije dao mesto na udarnim mestima. Prema saznanima "Dejli mejla", nisu samo fudbaleri Sitija dali podršku svom saigraču, već su to učinile i njegove kolege iz Čelsija.
Navodno je grupa fudbalera Čelsija stala na stranu Bridža, a ne na stranu svog kapitena. To i ne čudi, jer je Bridž, dok je igrao za Čelsi, bio jedan od omiljenih fudbalera.

U nebranom grožđu je i selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo. Bridž je odlučio da ne igra za reprezentaciju Engleske dok je u njoj Džon Teri, a mučeni Italijan Kapelo sada na konferencijama za novinare više odgovara na pitanja u vezi sa seks-skandalom nego o timu i taktici.

Engleska će uskoro odigrati prijateljski meč protiv prvaka Afrike Egipta, a Kapelo je izjavio da će najpre okupiti saigrače i održati im prigodan govor: "Rećiću im da moraju da poštuju ljude koji rade sa mnom, ali i ostale igrače. Lakše mi je da pričam o fudbalu nego o nečijem privatnom životu. Već znam kako će izgledati konferencija za novinare uoči meča protiv Egipta...".

0 comments:

Постави коментар