недеља, 21. фебруар 2010.

Šta smemo da osvojimo?


Košarkaši Partizana vratili su se iz velikog minusa i pobedili Hemofarm 69:64 za plasman u finale KRK, a trener ‘crno-belih’ istakao je loše suđenje.

Hemofarm je bio dominantan u prvom poluvremenu, imao i +18, ali je srpski šampion već u trećem periodu uspeo da se vrati i na kraju trijumfuje u završnici. “Dobili smo odličnu ekipu, sa sjajnim potencijalom i željnu pobede. Međutim, koliko se ja razumem u košarku imali smo po tri „bodičeka" u jednom napadu koje arbitri nisu sudili”, rekao je Duško Vujošević.

"Hemofarm ima ogromnu želju da osvoji trofej, to što godine prolaze bez njega sigurno multiplikuje njihove ambicije. Naš rival je sa ogromnom borbenošću igrao prvo poluvreme. Mi nismo odgovorili kako treba zbog čega smo sami najveći krivci. Nismo ušli sa dovoljnom energijom, promašivali smo šuteve, slobodna bacanja i gubili lopte".

Vujošević nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, a bio je veoma nezadovoljan sudijskom trojkom (Belošević, Juras, Nešković).

“Mi smo krivi za loše prvo poluvreme, pravili smo greške i promašivali, međutim ne sviđa mi se ovakav način suđenja. Tolerisanje tuče u prvom poluvremenu nisam zapamtio od stare Jugoslavije, ali i tada je bilo drugačije. Neka dekretom podele titule. Ako je problem što Partizan osvaja tolike trofeje, neka nam se to kaže, pa neka donesu neku odluku kako se ne bi trošili i sačuvali energiju jer nas već u četvrtak čeka susret sa Marusijem” - rekao je nakon meča Vujošević.

Hemofarm je prokocakao čak 18 poena prednosti, ali je sve to izgubio u trećem periodu.

"Nije moguće držati tako visok ritam svih 40 minuta, tu su i neki drugi faktori koji su ovde normalni. Moji reprezentativci bi morali da imaju bolji tretman", rekao je trener Hemofarma Željko Lukajić.

I pored poraza trener Hemofarma je istakao da je ponosan na igrače.

"Prikazali smo kvalitetnu igru i podigli ovaj turnir na visok nivo. Publika i TV auditorijum su sigurno zadovoljni. Borili smo se do kraja, ali imali smo problema sa ličnim greškama. Zadovoljan sam mladim igračima, imamo još prostora za napredak. U ovakvim situacijama se najbolje vidi koliko nam nedostaju trojica igrača u rotaciji. Partizanu želim sreću u nastavku sezone. Mi već sutra moramo da razmišljamo o NLB ligi, da probamo da se plasiramo na završni turnir i naplatimo ceo trud bez obzira što na treningu imamo osam do deset igrača".

0 comments:

Постави коментар