недеља, 21. фебруар 2010.

Mančester poražen na 'Gudisonu'


Fudbaleri Evertona pobedili su na svom 'Gudisonu' Mančester junajted sa 3:1, u prvoj utakmici i derbiju 27. kola Premijer lige.

Ekipa trenera Aleksa Fergusona povela je u 16. minutu preko Bugarina Dimitra Berbatova, a veliki preokret je najavio Dinijar Biljaletdinov samo tri minuta kasnije. Taj rezultat je ostao na snazi nakon 45 minuta, a vođstvo Evertonu doneo je Den Gosling 15 minuta pre kraja. U poslednjem minutu utakmice konačnih 3:1 postavio je Rodvel.

Junajted je u Liverpul došao nakon velike pobede protiv Milana u gostima, i nakon vodećeg gola Berbatova činilo se da će lako slaviti pošto je tim Aleksa Fergusona pre ovog meča pobedio na svim duelima na kojim je poveo. Valensija je poslao oštru loptu sa desne strane, a Berbatov se sjajno snašao i udarcem pod prečku savladao je Hauarda.

Ipak, samo tri minuta kasnije Biljaletdinov je iskoristio nesporazum Evre i Evansa u skoku i prelepim udarcem sa oko 25 metara poslao je loptu pored nepomičnog Van der Sara za 1:1. Centralni odbrambeni tandem Junajteda činili su mladi Evans i Ves Braun. Rio Ferdinand je suspendovan, a Nemanja Vidić je meč presedeo na klupi iako je Ferguson najavio da bi nakadašnji kapiten Crvene zvezde mogao da zaigra od starta.


U nastavku prvog dela bivši fudbaler Evertona Vejn Runi, koji je na 'Gudisonu' igrao svoj 250. Premijeligaški meč, imao je kolosalnu priliku, ali je loše iskontrolisao loptu i Fil Nevil je izbacio u korner. Sa druge strane prednost Evertonu mogao je da donese Amerikanac Lendon Donovan koji se nije najbolje snašao u odličnoj situaciji nakon greške Brauna.

U drugom delu očekivao se pritisak gostiju, a domaćin je to iskoristio i postigao je još dva gola. Prvo je u 76. minutu Den Gosling doneo vođstvo timu Dejvida Mojesa, da bi Rodvel u 90. samo, nekoliko minuta nakon ulaska sa klupe, postavio konačnih 3:1.

Mančester Junajted je nakon ovog poraza ostao na drugom mestu na tabeli sa bodom manje i utakmicom više od Čelsija, dok je Everton preskočio Birmingem na osmoj poziciji.

0 comments:

Постави коментар