среда, 17. фебруар 2010.

Danas još dva meča osmine finala Lige šampiona


Bajern koji je veliki favorit u ovom meču, na svom terenu dočekuje Fjorentinu, a Porto engleski Arsenal.

Luj Van Gal, trener Bajerna
tvrdi da je njegov tim u odličnoj formi.

„Moj tim se u ovom trenutku nalazi u veoma dobroj formi, pre svega fizičkoj. Imali smo veoma dobar trening kamp u Dubaiju. Fjorentina je veoma dobra ekipa, gledao sam ih protiv Rome. Njihov jedini problem u ovom trenutku je što ne postižu golove. Ali te stvari mogu da se promene u jednoj utakmici, mi smo to dokazali protiv Juventusa. Kao što sam rekao, Fjorentina ima dobar tim. Uradili su odličan posao u grupnoj fazi, i ja bi bio zadovoljan i sa pobedom od 1:0“, rekao je Van Gal pred utakmicu.
„Mutu neće igrati, ali Fjorentina nije Adrijan Mutu, kao što Bajern nije Frank Riberi ili Arijen Roben. Oni su jaki kao tim. Ali, mi ćemo igrati našu igru, pokušaćemo da diktiramo stvari na terenu. Ovo nije više grupna faza sa šest mečeva. Sada imamo samo dve utakmice i svaki detalj i svaka greška mogu da budu odlučujući. Moj tim poznaje Fjorentinu. Gledali smo dosta njihovih mečeva, ali govorimo o osmini finala Lige šampiona. Svaki tim ima svoje posebne kvalitete, i svaki tim je na ovom nivou dobar“, smatra Holanđanin.

Trener Fjorentine Ćezare Prandeli gleda na predstojeći dvoboj kao priliku za njegov tim.

„Imamo dobre uspomene na Minhen, iako smo pošli put ovde izgubili sa 3:0. Ponosni smo što smo ovde, i igraćemo sa velikom odlučnošću. Sada nije vreme da se fokusiramo na loše rezultate u Seriji A. Dobio sam pozitivne signale od igrača i, ko zna, možda Bajren bude prekretnica za nas“, rekao je Prandeli.
„Pokušaćemo da iskoristimo naše iskustvo protiv Bajerna, ali ono što je važnije od toga je da moramo da igramo sa entuzijazmom, oprezom i sa puno discipline. Ukoliko ostvarimo dobar rezultat, imaćemo šansu u revanšu na našem terenu. Želim da moj tim bude ljut zbog loših rezultata koje beleži u poslednje vreme. Za naše navijače ovaj meč je veoma važan i nadam se da ih nećemo razočarati. Nedostaju nam ključni igrači, ali imamo puno potencijala kao tim“, smatra Prandeli.

Žezualdo Fereira, trener Porta, rekao je pred duel sa Arsenalom da je najvažnije u prvom meču da njegov tim ne primi gol.

„Mi obično prostudiramo kako naš naredni protivnik igra, ali znamo da će Arsenal zadržati svoj stil igre. Oni nisu dobro počeli u Premijer ligi, ali sada se oporavljaju, kao i mi nakon gubitka Lisandra Lopesa i Luča Gonzalesa pred početak sezone. Dueli Arsenala i Porta su uvek otvoreni i siguran sam da će i ovaj biti veoma atraktivan. Raul Meireleš i Hulk će biti na raspolaganju i to raduje jer njih dvojica donose iskustvo i kvalitet ekipi. Hulk se nalazi u dobroj formi i željan je igre iako nije najbolje fizički spreman. Raul je igrač sa dosta iskustva, i nadam se da će odigrati na visokom nivou“, rekao je Fereira koji je dodao da njegova ekipa ima ispred sebe jedan od najboljih timova Evrope.

„Igramo dobro trenutno i imamo u Arsenalu idealnog protivnika protiv koga možemo da vidimo koliko je zaista naš kvalitet. Zaista želimo da prođemo dalje, ali takođe znamo i da je Arsenal jedan od najboljih timova u ovom takmičenju. Ključna stvar za nas je da ne primimo gol u prvoj utakmici, ali isto tako i bilo kakva pobeda bi povećala naše samopouzdanje“, kaže Fereira.

S druge strane, trener Arsenala, Arsen Venger izjavio je da želi da vidi samo dobru igru svog tima.

„Naša jedina briga trenutno je da odigramo dobro. Sol Kempbel je važan zbog njegovog iskustva, ali još uvek ne znam da li će igrati. Imamo praksu da verujemo u mlade igrače kao što je Niklas Bendtner, i toga ćemo se i ubuduće držati. On ima puno potencijala, i može puno da pruži. Porto je veoma dobar tim koji ima odličnu grupu tehnički doteranih igrača“, smatra Venger.
„Mislim da Porto ima dosta sličnosti sa nama. Oni takođe imaju veoma dobar tim skauta, i prave dobre transfer odluke. Za nas je najvažnije da igramo najbolje što možemo pošto očekujem da Porto nema slabosti. Znamo da je Hulk veoma dobar igrač, ali nije jedini koga Porto ima. Na našem golu će stajati Lukaš Fabijanski, verujem u njega. On je već na vrhunskom nivou, a ima još puno potencijala. Nije lako predvideti rezultat ovog meča, potrebno je da budemo pobednici nakon 180 minuta borbe.“

0 comments:

Постави коментар