недеља, 21. фебруар 2010.

Barsa ubedljiva, gol Dragutinovića


Fudbaleri Deportiva, Barselone i Sevilje ostvarili su pobede u utakmicama 23. kola španske Primere odigranim u subotu.

Branilac trofeja Barsa je sa ubedljivih 4:0 savladala Rasing iz Santandera, a strelci su bili Inijesta, Anri, Markes i Tijago. Deportivo je održao priključak sa vrhom tabele trijumfom nad Heresom 3:1, dok je Sevilja na Balearskim ostrvima dobila Majorku sa 2:1, uz gol srpskog reprezentativca Ivice Dragutinovića. To je prvi poraz Majorke na svom terenu ove sezone, posle deset pobeda.

Nakon kiksa u prošlom kolu i poraza od madridskog Atletika, Barselona se vratila ubedljvom pobedom na svom Nou Kampu nad Rasingom – 4:0.

Sve je bilo gotovo već posle 35 minuta igre, a u 7. minutu Andres Inijesta postigao je prvi gol posle dubinske lopte i loše procene odbrambenog igrača Rasinga Hosea Krespa.

U 29. minutu Tijeri Anri postigao je gol direktno iz slobodnog udarca nakon što je fauliran Buskec, a štoper Rafael Markes je na isti način povisio prednost na 3:0 u 34. minutu.

Katalonci su usporili tempo u drugom poluvremenu čuvajući se za meč osmine finala LŠ za Štutgartom, ali su ipak dali još jedan gol. Mladi, 18-godišnji Tijago Alkantara do Nasimento je na asistenciju Mesija i uz pomoć odbitka postigao svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji.

Deportivo je rafalno krenuo na Rijasoru protiv poslednjeplasiranog Heresa i već posle sedam minuta bilo je 2:0 – Guardado je dao gol iz penala za vođstvo, a Riki je duplirao prednost.

Do kraja poluvremena Bermeho je smanjio zaostatak, ali je Depor ipak došao do 11. ligaške pobede. Bivši igrač Partizana Žuka odigrao je svih 90 minuta za domaći tim.

U poslednjem meču subotnjeg programa Sevilja je boljom igrom u drugom poluvremenu savladala Majorku i zabeležila 13. trijumf šampionatu učvrstivši se na četvrtoj poziciji na tabeli.

Nije izgledalo da će se stvari tako odvijati jer je već posle pet minuta Majorka povela golom Suaresa. Posle kontranapada i asistencije Negreda, izjednačio je Hesus Navas, a preokret je kompletirao Ivica Dragutinović u 57. minutu. Srpski reprezentativac je pogodio gornji levi ugao gola Auatea iz slobodnog udarca, a konačnih 3:1 postavio je Dijego Peroti pet minuta kasnije posle centaršuta Navasa.

Primera, 23. kolo:
subota:
Deportivo la Korunja – Heres 2:1 (2:1)
Guardado (pen.) 3, Riki 7 - Bermeho 37
Barselona – Rasing Santander 4:0 (3:0)
Inijesta 7, Anri 29, Markes 34, Tijago 84
Majorka – Sevilja 1:3 (1:1)
Suares 5 - Navas 23, Dragutinović 57, Peroti 62
nedelja:
17.00h Atletik Bilbao – Tenerife
17.00h Malaga – Espanjol
17.00h Osasuna – Valjadolid
19.00h Almerija - Atletiko Madrid
21.00h Real Madrid – Viljareal
ponedeljak:
21.00h Valensija - Hetafe

0 comments:

Постави коментар