четвртак, 18. фебруар 2010.

Božić: Idemo u Niš sa željom da treći put zaredom osvojimo Žućkovu levicu !


Petar Božić, kapiten Partizana tvrdi da u Niš odlaze kako bi po treći put osvojili Žućkovu levicu.
Ovaj košarkaški spektakl počinje danas! Aktuelni osvajač triple krune Partizan kreće u odbranu prvog trofeja, Kupa Radivoja Koraća, i to protiv Radničkog Basketa, dok se u drugom meču četvrtfinala danas sastaju Hemofarm i valjevski Metalac.

Niš je po treći put domaćin ove sportske manifestacije a crno-beli su prethodna dva puta ubedljivo osvajali Žućkovu levicu baš u „Čairu". Kapiten srpskog šampiona Petar Božić poručuje da njegova ekipa ne ide da brani, već da osvoji trofej.

- Pobedom nad Crvenom zvezdom napravili smo lepu uvertiru pred Kup Radivoja Koraća. Trijumf nad večitim rivalom zna dopunski da motiviše i podigne ekipu i zato nam je ta pobeda vrlo važna. Svi pričaju kako idemo u Niš da branimo trofej. Smatram da se trofeji uvek osvajaju, a ne brane. Čeka nas težak posao jer su rivali u dobroj formi. Hemofarm, sa kojim bi trebalo da se sastanemo u polufinalu, slavio je na gostovanju u Zadru, što malo kojoj ekipi polazi za rukom. Putujemo sa velikim ambicijama. Niš je uvek bio srećan za Partizan i nadam se da će tradicija biti nastavljena. Očekujem i veliku podršku naših navijača, poput prethodnih sezona - rekao je kapiten Partizana.

Trener Radničkog, tima sa Čukaričke padine Boško Đokić imaće i dodatni motiv, da pruži što jači otpor kumu, strategu Partizana Dušku Vujoševiću.

- Već sam rekao po izvlačenju parova da idemo u Niš da učimo, a kada je tako, dobro je da to činimo u meču sa najboljima. Nadam se da će niška publika, koja dobro poznaje košarku, imati šta da vidi i kada je Radnički Basket u pitanju - rekao je Đokić.

Takođe, ambicije imaju i košarkaši Hemofarma, koji su u Niš stigli sa željom da prvi put u svojoj istoriji osvoje ovaj trofej.

- Kup je velika stvar i bez obzira na probleme koje imamo, došli smo da damo sve od sebe i pokažemo sve što u ovom trenutku možemo. Siguran sam da će u Nišu biti prava košarkaška svetkovina i to je veliki motiv za igrače, ali i jedna „olakšica" za trenera, kada je u pitanju motivacija igrača, jer će im pun „Čair" dodatno dati snage da pruže dobre partije - kaže trener „farmaceuta" Željko Lukajić.

U petak 19. februara u četvrtfinalnim duelima sastaće se Radnički Kragujevac - OKK Beograd (18 sati) i Crvena zvezda - FMP (20.30). Pobednici današnjih četvrtfinalnih mečeva sastaće se u polufinalu u subotu 20. februara u 18 sati, dok će bolji iz duela drugog dana polufinale igrati u subotu od 21 sat. Finale je na programu u nedelju od 20 časova. Sve karte za finalni turnir su odavno rasprodate, pa se očekuje pravi košarkaški spektakl.

0 comments:

Постави коментар