субота, 20. фебруар 2010.

„Liga bi svima bila u interesu" : Binić


Potpredsednik Zajednice Superligaša i predsednik Napretka iz Kruševca Dragiša Binić objasnio je zašto se zalaže za formiranje regionalne fudbalske lige.

„Samo jako takmičenje je spas za srpski fudbal. Na ovoj temi sam uvek insistirao i da se što pre počne priča oko organizacija. Znam da bi dolazak Dinama iz Zagreba napunio stadione širom Srbije, a ovako dolazak manjih ekipa donosi samo troškove. Treba osnovati i Drugu ligu i da ti timovi onda popunjavaju mesta u eliti. Takođe, Zvezda je bila moćna u Evropi pošto je igrala iz vikenda u vikend teške mečeve i tu smo se kalili. Da nije bilo teških gostovanja u staroj Jugoslaviji, ne verujem da bi stigli do šampionskog pehara“, kaže Binić.

Binić veruje da je, uprkos najavi navijačkih grupa iz Hrvatske da bi se svim sredstvima borile protiv regionalne lige, ipak moguće očuvati bezbednost na stadionima.

„U svakoj zemlji postoji zakon i sve jto rešivo ako postoji inicijativa da se sve sprovede do tančina. Danas se svaki korak navijača snima i to po meni nema nikakve bojazni“, rekao je Binić.

Potpredsednik ZSL smatra da bi od regionalne lige svi učesnici imali interes.

„I kod njih u većini slučajeva zvrje prazne tribine i da hoće da imaju rivale iz Srbije. Uvek ima protivnika, a ako će neko takmičenje doneti boljitak onda se za to moramo svi boriti. Uvek ima opstrukcije, ali neka se pita većina. Kao rukovodilac Napretka, iz moje perspektive je svejedno da li putujem u Beograd ili Zagreb. Dodatni trošak je još samo 100 litara nafte što je mizerno u odnosu na zaradu“, rekao je Binić.

Binić se nije složio sa Karadžićem da Zajednica ne radi dobro, već da se samo radi o različitim mišljenjima.

„Samo postoje različita razmišljanja i tu ne vidim ništa loše. Neke stvari moraju da se dokumentuju i imaju podlogu. Oni mogu da oduzmu takmičenje, ali ne treba im vruć krompir. Onda bi trebalo mnogo vremena da se reše pojedine stvari, a čelnici neka razmišljaju kako da „pomognu“ klubovima“, zaključio je Binić.

0 comments:

Постави коментар