понедељак, 15. фебруар 2010.

Loša nedelja u Nemačkoj za srpske igrače


Timovi srpskih internacionalaca u Nemačkoj nisu se proslavili prethodne nedelje u Bundesligi, slavio je samo Bohum Miloša Marića.

Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Borusije Dortmund koja je u derbiju sa Bajernom iz Minhena doživela treći uzastopni poraz. „Milioneri“ su poveli već u petom minutu, ali su Bavarci preokrenuli rezultat i pobedili sa 3:1. Borusija je sada pala na peto mesto na tabeli sa samo dva boda više od Verdera iz Bremena.

Štutgart nije uspeo da veže i šestu pobedu zaredom pa je poražen od Hamburgera rezultatom 3:1 u 90. međusobnom susretu sa tim timom. Zdravko Kuzmanović je ušao u igru u 59. minutu umesto Aleksandra Hleba, ali nije uspeo da pomogne svojoj ekipi da izbegne neuspeh.

Seriju uspeha prekinuo je i Keln koji je u Gelzenkirhenu poražen od Šalkea rezultatom 2:0. Zoran Tošić dobio je priliku u 65. minutu pri vođstvu domaćih od 1:0. ali „jarčevi“ do kraja nisu bili sposobni da izbegnu prvi poraz na poslednjih devet gostovanja.

Bohum nastavlja sa sjajnim partijama, a od 16. januara kada je nastavljen drugi deo šampionata još uvek nema poraz. Miloš Marić odigrao je svih 90 minuta na meču protiv Hofenhajma, a posle trijumfa od 2:1 njegova ekipa ostala je na 14. mestu, ali sa vrlo pristojnih osam bodova viška u odnosu na zonu ispadanja.

Gojko Kačar
i Nemanja Pejčinović nisu igrali za Hertu koja je remijem na svom terenu protiv Majnca (1:1) izgubila gotovo sve šanse da ostane u Bundeligi.

U drugoj ligi, ekipa Minhena je zabeležila drugu pobedu u prethodna tri vikenda i to na gostovanju u Bavariji gde se domaći Grojter očigledno nije dovoljno oporavio posle poraza od 6:2 od Bajerna u Kupu. Antonio Rukavina odigrao je svih 90 minuta, dok je Aleksandar Ignjovski igrao od 66. minuta. Posle prošlonedeljnog debija Đorđe Rakić je pobedu svog tima od 2:1 odgledao sa klupe.

0 comments:

Постави коментар