уторак, 16. фебруар 2010.

Lukić: Biće mnogo iznenađenja za proleće !


Vladan Lukić, predsednik Crvene Zvezde veruje da klub neće zapasti u finansijsku krizu zbog činjenice da tokom zime nije zaradio nijedan jedini evro od transfera! Prvi čovek crveno-belih kaže da će na „Marakani" biti para za normalno funkcionisanje, odnosno da će klub sa sredstvima koje ima moći da izgura do kraja proleća.

On je ubeđen da je Crvena zvezda u nedavno završenom prelaznom roku napravila sjajan posao, pogotovo što ekipu nije napustio neko od nosilaca igre u jesenjoj sezoni, poput Pavla Ninkova i Dejana Lekića.

- Činjenica je da nismo prodali nijednog igrača. To je odlično sa fudbalske strane! Ujedno smo uspeli da zbog toga ne upadnemo u finansijske probleme. Tačnije, uspeli smo da makar ove zime finansijski ne zavisimo samo od transfera. To jeste naš cilj. Sada mogu da kažem da do kraja proleća nećemo imati finansijskih problema.

Naravno, predsednik Crvene zvezde nije mogao da pobegne od višemilionskog duga koji kao omča oko vrata stoji rukovodstvo lidera Jelen Superlige.

- Nekada tokom sezone uspevaš da smanjiš dug, nekada samo uspevaš da ga držiš na istom nivou. Pred nama je niz akcija i projekata koji će olabaviti tu „omču oko vrata". Dug nikako ne sme da se poveća, a na njegovom smanjenju ćemo nastaviti da radimo.

- Biće mnogo iznenađenja za proleće, pa neću sada da otkrivam. Zvezdaši će imati priliku i sami da pomognu svom klubu, a i da postanu njegovi članovi na jedan organizovan i svetski način. Ujedno će „Marakana" dobiti nekoliko inovacija i novih sadržaja - jasan je Vladan Lukić.

Što se tiče plasmana u Ligu šampiona, Lukić je rekao:

- Sve u fudbalu može da se desi, pa i da se u dogledno vreme plasiramo u elitno takmičenje. Međutim, Liga šampiona za nas nije prioritet, ali nije ni nemoguća misija u ovom trenutku. Sada je prioritet napraviti sistem, raditi dan po dan, utakmicu po utakmicu. Raditi, pre svega, na pravi način, a takvi uspesi onda dolaze sami po sebi.

0 comments:

Постави коментар