субота, 27. фебруар 2010.

Partizan ubedljiv u Čačku protiv Borca (3:0)


Partizan je protutnjao kroz Čačak. Antuelni šampion Srbije bio je ubedljiv na startu prolećnog dela sezone Jelen Superlige i nastavio poteru za jesenjim šampionom, Crvenom zvezdom:

Borac - Partizan 0:3 (0:2)

Već na poluvremenu je bilo jasno da će bodovi otići za Beograd pošto su golovima Klea i Ljubomira Fejse u 5. i 40. minutu gosti poveli 2:0. Tek što su se igrači vratili iz svlačionica, novajlija Aleksandar Davidov postigao je prvi gol u crno-belom dresu i postavio konačan rezultat.

Partizan je do vođstva došao posle centaršuta Marka Lomića sa leve strane, Kleo je skočio i glavom pogodio mrežu.

To je upravno ono što je trener crno-belih Goran Stevanović hteo - da se Brazilac više "koristi" na taj način i više upošljava centaršutevima sa krila.

U finišu prvog poluvremena Fejsa je udvostručio prednost gostiju. On je osvojio loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Kleom i sa ivice šesnaesterca precizno šutirao.

Da se pojačanje iz kulskog Hajduka, Aleksandar Davidov, obraduje već na debiju omogućili su mu Nemanja Tomić centaršutom i Kleo, propuštanjem lopte.

Stevanović je najavljivao tokom priprema da će Partizan na gostovanjima igrati sa jednim napadačem, ali je u danima uoči nastavka šampionata uigravao tim sa dvojicom. Tako su se u Čačku od prvog minuta na terenu našli i Kleo i Lamin Dijara.

Takođe, "Plavi" je iznenadio i odlukom da se među "najboljih 11" nađe samo jedan zadnji vezni (Ljubomir Fejsa), zbog čega je reprezentativac Radosav Petrović ostao na klupi (ušao u drugom poluvremenu).

Šansu na poziciji desnog beka je dobio Srđa Knežević, kome je smanjena kazna, a ne novajlija iz Sevojna Radenko Kamberović, koji je na pripremnim utakmicama najčešće bio u prvom timu.

Kako se i očekivalo, Moreira je bio među rezervama, do 55. minuta.

Inače, Saša Ilić, koga je zamenio Moreira, ponovo je debitovao za matični klub posle povratka iz inostranstva. Zanimljivo je da je iskusni vezista i "prvi debi" u seniorskoj konkurenciji za Partizan imao u Čačku protiv Borca. Tada su crno-beli bili još ubedljiviji - 10:0. Bilo je to na jesen 1996.

Partizan je nastupio u sastavu: M. Božović, Knežević, Jovanović, Krstajić, Lomić - Fejsa - Tomić (od 64. Petrović), Davidov, Ilić (od 55. Moreira), Kleo, Dijara.

0 comments:

Постави коментар