четвртак, 18. фебруар 2010.

Liverpul dočekuje Unireu


Večeras se igra prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope, uz direktni prenos na B92 od 21.05h.

Engleski Liverpul dočekuje rumunsku Unireu!

“Liverpulu su uvek bile teže evropske utakmice protiv manje poznatih timova zbog faktora iznenađenja. Verujem da će za igrače Uniree utakmica na Enfildu biti jedna od najvećih koju su do sada igrali. Pokušaće da naprave veliko iznenađenje i biće opasni, ali ne sumnjam da će nas Rafa (Benitez) dobro pripremiti za utakmicu“, izjavio je kapiten Liverpula Stiven Džerard.

“Ove sezone ne igramo konstanto, i beležimo rezultate mnogo slabije od očekivanih. U igri smo do osvojimo samo jedan trofej, to je upravo trofej namenjen pobedniku Lige Evrope i potrudićemo se da dođemo do njega", dodao je Džerard.

“Razgovarao sam sa nekim ljudima iz Sevilje, Himenez mi je rekao neke stvari o Unirei. Rekao je meni poznate stvari, da su veoma organizovani i imaju nekoliko veoma iskusnih igrača“, izjavio je Rafael Benitez.

“Pokušavam da dobijem svaku utakmicu. Problem je što Unirea nije dugo igrala igrala zvaničnu utakmicu zbog pauze u rumunskog šampionatu, ali verujem u dobar rezultat na ovom meču", zaključio je Benitez.

S druge strane, Unirea nikada nije igrala protiv engleskih klubova, dok će ovo Liverpulu biti deseta utakmica protiv nekog kluba iz Rumunije.

Menadžer Uniree Roni Levi se nada da će njegovi igrači uspeti da iskoriste slabosti Liverpula na koje im je on ukazao.

“Ovo će biti veoma važna utakmica za nas. Nadamo se da ćemo biti sigurni u odbrani i pokušaćemo da preko kontra napada postignemo gol“, izjavio je Izraelac na klupi Uniree.

Unirea je poslednju zvaničnu utakmicu odigrala još 14. decembra.

“Imali smo pauzu dugu dva i po meseca u rumunskom prvenstvu i biće ovo teška utakmica za nas, jer je velika razlika između prijateljskih mečeva koje smo igrali i utakmice u Evropi. Potrudili smo da budemo maksimalno spremni za ovaj meč. Liverpul je veliki klub, ali se mi nadamo dobro rezultatu u Engleskoj i čekamo revanš u Bukureštu“, zaključio je Levi, bivši trener Makabija iz Haife.

0 comments:

Постави коментар