четвртак, 18. фебруар 2010.

Stevanović: Tražio sam što jače protivnike kako bismo izašli iz sivila !


Goran Stevanović, trener Partizana, tvrdi da je zadovoljan obavljenim pripremama u Antaliji, iako su crno-beli na sedam utakmica ostvarili dve pobede, isto toliko remija i tri poraza uz gol razliku 8:10.

Najveći protivnik i najteža provera je definitivno bila prijateljska utakmica protiv Udinezea.

- Tražio sam što jače protivnike kako bismo izašli iz sivila, iz lažne slike o našim mogućnostima. Nema smisla da dobijamo drugoligaše, trećeligaše ili neke seoske ekipe i da na njima pravimo imidž. Posle, kada izađemo u Evropu, sve nam se to obije o glavu. Protiv jačih ekipa i igrači mogu da vide svoj nivo. Utakmica protiv Udinezea pokazala je da smo na dobrom putu i da smo spremni za prvenstvo - rekao je Stevanović.

Ispostavilo se zapravo da su njegovi puleni u kontrolnim mečevima slabije partije pružali protiv manje inspirativnih suparnika, baš kao što su radili i tokom jeseni.

- Protiv jakih igramo odlično, ali to nije slučaj kada imamo slabije rivale. Nešto očigledno nije u redu u našim glavama, jer biramo protivnike. Ne možeš jedan dan da budeš egal s italijanskom ekipom, a pre toga izgubiš od Kopra. Pobediš Šahtjor i Zvezdu, a ne možeš Spartak ili Mladi radnik. To su detalji koji prave razliku između velikih i manjih ekipa. Siguran sam da imamo odličan tim, ali mentalitet još moramo da popravimo.

- Videćemo, još jedno ili dva imena su neodoumica za mene, ali otprilike to je tim koji bi trebalo da počne prvenstvo. Ekipu nikada ne zaokružujem sa 11-12 igrača. Ako ekipa nema 16-17 fudbalera, koji mogu da iznesu sezonu, onda tu nešto ne valja. Izabraćemo jedanaestoricu koji će početi sezonu, ali ko će je završiti ne zavisi od prve utakmice.

Međutim, Stevanovića plaše loši tereni koji su juče dočekali njegovu ekipu u Beogradu.

- Nemoguće je pripremati se ozbiljnije u našim uslovima. Praksa je da se ide tamo gde može bolje da se radi sa loptom, jer objektivno, u našim uslovima ne može kvalitetno da se radi. Narednih deset dana, koliko imamo još do prve utakmice, radićemo u Srbiji. Nadam se da će biti bolje nego što jeste, ali jurenje forme je jako teško na našim terenima - naglasio je Stevanović.

Fudbalere srpskog šampiona do početka sezone očekuje, u nedelju, generalna proba protiv Sinđelića.

0 comments:

Постави коментар