среда, 17. фебруар 2010.

Lion srušio Real !


Iako je Real Madrid bio favorit u ovom meču, francuski tim Lion je uspeo da dođe do pobede, sa rezultatom 1:0.

Domaćin je dominirao u prvih 45 minuta stvorivši desetak šansi, ali su napadači francuske ekipe čak devet puta šutirali van okvira gola. Najbolju priliku imao je u 41. minutu Delgado koji je pogodio stativu. Real je s druge strane samo jednom šutirao, ali je udarac Granera bio izblokiran. U 35. minutu Marselo je dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti revanš u Madridu.

Zbog slabije igre zadnje linije Pelegrini je već na poluvremenu napravio prvu izmenu. Umesto Marsela u igru je ušao Ezekiel Garaj. Ali, već u 47. minutu Lion konačno postiže gol preko Žana Makuna spektakularnim udarcem sa 25 metara. Dva minuta kasnije i Real je konačno zapretio, ali je šut Kake zaustavio Ljoris.

Nastavak meča doneo je otvoreniju igru Reala koji su igrači Liona koristili za brze kontre, ali Lisandro Lopez, Miralem Pjanić nisu uspeli da savladaju Kasiljasa. U 64. minutu Iguain je izašao iz igre, a zamenio ga je Karim Benzema, koji je svoju karijeru počeo upravo na 'Žerlanu'.

Ni ova izmena nije donela veći preokret u igri Reala, a centralne firuge na terenu bili su i dalje igrači Liona. Do kraja utakmice Real je u nekoliko navrata pokušao da izbori remi, ali šutevi Kake, Ramosa i Granera nisu dali rezultat.

Revanš meč se igra 10. marta.

0 comments:

Постави коментар