среда, 17. фебруар 2010.

Sada i zvanično, Hidink novi selektor Turske !


Gus Hidink, holandski fudbalski stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Turske, čime je i zvanično postrao novi selektor te zemlje.

Dakle, Hidink će predvoditi fudbalere Turske u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju da se ta saradnja produži na još dve godine. On će na klupi Turske zameniti Fatiha Terima koji je podneo ostavku pošto nije uspeo da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Predsednik fudbalskog saveza Turske (TFF) Mahmut Ozgener sastao se u utorak sa Gusom Hidinkom u Amsterdamu, gde su potpisali ugovor o četvorogodičnjoj saradnji, od kojih su dve godine opcionalne", kaže se u zvaničnom saopštenju TFF.

Hidink je prethodno vodio reprezentaciju Rusije, sa kojom ima važeći ugovor do 30. juna, ali je još ranije saopštio da neće produžiti saradnju sa nacionalnim savezom te zemlje. On nije uspeo da odvede Rusiju na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je 'zbornaja' eliminisana u baražu od reprezentacije Slovenije.

Hidink je u karijeri vodio selekcije Holandije, Južne Koreje, Australije, a bio je i trener PSV Ajndhovena, madridskog Reala i Čelsija.

0 comments:

Постави коментар