петак, 26. фебруар 2010.

Barsa izbacila PAO


Košarkaši Barselone savladali su Panatinaikos sa 70:67, nakon velikog preokreta u poslednjoj četvrtini i tako aktuelnog prvaka izbacili iz borbe za trofej jer su atinski zeleno-beli doživeli i četvrti poraz u nizu u Top 16 fazi Evrolige. Najbolji pojedinac u domaćim redovima bio je Nikola Peković koji je postigao 20 poena, od toga 18 u prvom delu igre, a Katalonci su u drugom poluvremenu potpuno neutralisali bivšeg igrača Partizana i nakon "-11" pred poslednju deonice smogli snage za preokret i trijumf koji je obradovao i beogradske crno-bele.

PAO je sjajnom igrom u prvoj četvrtini vodio protiv Barselone u jednom trenutku i sa 14 razlike (19:5), ali su Katalonci smirenom igrom do kraja četvrtine došli na minus četiri (20:16), koji su se i zadržali do kraja poluvremena. Početak drugog dela igre bio je sličan početku meča pošto je PAO napravio seriju od 7:0 koja ih je dovela do 53:42 u 27. minutu.

Ipak, Barselona je smogla snage da se potpuno vrati u meč i sredinom poslednje deonice napravi seriju od 10:0 za 61:60. PAO je postigao tri poena, ali su Katalonci zadali konačan udarac i novom serijom, od 8:0, stigli do 68:64 pre nego što je Dijamantidis pogodio trojku. Navaro je bio smiren sa linije slobodnih bacanja, a šut za produžetak je promašio Dru Nikolas.

Ovim porazom ekipa Željka Obradovića je i definitivno ispala iz borbe za plasman u četvrtfinale Evrolige, a da je Partizan savladao Marusi sa osam ili više poena razlike crno-beli bi već večeras slavili prolazak u narednu rundu nadmetanja.

U grupi F Real je savladao Montepaski sa 77:69, a u pobedi "kraljevskog" kluba srpski košarkaši nisu pružili značajnije partije. Jarić je postigao šest poena za 15 minuta provedenih na parketu, dok je Novica Veličković za sedam minuta zabeležio samo dva poena. Sva četiri tima u ovoj grupi imaju skor 2-2 i pravo ludilo se očekuje u poslednja dva kola druge faze.

U prvim današnjim mečevima u grupi H Kaha Laboral je savladala Kimki u gostima sa 94:83. Španski tim se ovom pobedom izjednačio na drugom mestu sa ruskom ekipom.

U grupi G Žalgiris je savladao Unikahu sa 89:84 i ostvario prvu pobedu u drugoj fazi. Litvanci su time učinili veliku uslugu poljskom Prokomu koji dele prvo mesto sa CSKA.

U jučerašnjim mečevima trijumfe su ostvarili Olimpijakos, Efes Pilsen i Prokom.

0 comments:

Постави коментар