субота, 20. фебруар 2010.

Dijara na klupi


Nije logično da ja kao najbolji strelac ekipe Partizana sedim na klupi, ali to je odluka trenera koju ja moram da poštujem. Đukić je voleo kako igram, Jokanović isto, ali Stevanović ima drugačiju taktiku, kaže Lamine Dijara.

Napadač Partizana Lamin Dijara smatra da je nelogično da on kao najbolji strelac jesenjeg dela Jelen Superlige Srbije drugi deo šampionata započinje sa klupe za rezervne igrače! Senegalski napadač priznaje da mu smeta takva situacija, ali ističe da će bez pogovora ispoštovati sve odluke šefa stručnog štaba!

Ljubimac „Grobara" će biti „žrtva" trenera crno-belih koji je za proleće najavio formaciju s jednim špicem (4-2-3-1) i kako sada stvari stoje, navalu srpskog šampiona makar na prolećnoj premijeri u Čačku predvodiće Brazilac Kleo. Međutim, Dijara tvrdi da će i iz pozicije rezerviste nastojati da odbrani titulu najboljeg strelca prošlogodišneg prvenstva.

- Trener i klub odlučuju o takvim stvarima, nemam šta da komentarišem. Nije logično da najbolji strelac ekipe sedi na klupi, ali braniću titulu golgetera i s dva minuta provedena na terenu. Nije da mi ne smeta klupa, ali veliki klub kao Partizan mora da ima jake igrače i među rezervama. Fudbalere koji će da čekaju svoju šansu i da doprinose kada uđu s klupe. Verujem da ću dobijati makar pet minuta po utakmici, pa ću da ih iskoristim na najbolji način. Neću samo da sedim i čekam, trudiću se da se nametnem radom na treninzima - rekao je Dijara.

Novonastala situacija međutim nije poremetila vedar duh senegalskog reprezentativca, koji je i dalje među najveselijim na treninzima, pa je i na sva pitanja novinara odgovarao uz prepoznatljivi široki osmeh.

- Nije mi svejedno, ali nemam alternativu osim da radim. Nema nikakvih problema u ekipi, sve je u redu i zato sam nasmejan. Bilo bi nepoštovanje trenera i saigrača da kažem kako moram da budem u timu! Svaki trener ima svoje. Đukić je voleo kako igram, Jokanović isto, ali Stevanović ima drugačiju taktiku. Šef misli da bi taj jedan špic na terenu trebalo da bude neko drugi, a moje je da to poštujem - kaže Dijara.

Jedan od logičnih razloga zašto Dijara u ovom trenutku nije među starterima jeste činjenica da na pripremama nije postigao nijedan gol. Slabije nego inače nalazio se i u pravim šansama.

- Ne sećam se kada mi se to ranije dogodilo. Svi pričaju o tome da nisam postigao gol, ali ne pravim sebi pritisak zbog toga. Biće najvažnije da pogađam kada krene prvenstvo. Ako se i tada desi da prođu tri ili pet utakmica bez pogotka, onda ću stvarno da se zapitam šta ne valja sa mnom - kaže Senegalac.

0 comments:

Постави коментар