субота, 20. фебруар 2010.

UEFA bi mogla da kazni Arsena Vengera


UEFA bi mogla da kazni menadžera Arsenala Arsena Vengera jer je optužio sudiju Martina Hansona da je loše sudio na utakmici protiv Porta u Ligi šampiona.

Venger je kritikovao Hansena zbog navodnog lošeg sudjenja na prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv Porta, koju je Arsenal izgubio sa 1:2. On kaže da je švedski sudija "nekompetentan i nepošten" i pozvao je stručnjake UEFA da pažljivije biraju sudije.

Francuz je istakao da je Hansen pogrešio kada je dosudio indirektan udarac za Porto, jer je Sol Kembel "slučajno" dodao loptu golmanu Lukašu Fabijanskom, koji je zatim zahvatio rukom.

Fudbaleri Porta su tada brzo izveli indirekt, a igrači Arsenala nisu stigli da naprave "živi zid", posle čega su domaći postigli pobedonosni pogodak.
"UEFA bi trebalo da pojasni mnoge stvari, na primer, na koji način bira sudije...Takodje, svetska rang lista sudija bi trebalo da bude javna, jer niko ne zna kako se biraju sudije. Dogodilo se mnogo loših stvari u fudbalu zbog lošeg sudjenja u poslednjih 30 godina", kaže Venger.

Sudija Hanson je postao poznat posle baraž utakmice za Svetsko prvenstvo između Francuske i Irske, kada je Tijeri Anri rukom dodao loptu do Vilijama Galasa, koji je postigao izjednačujući pogodak za "petlove" kojim su obezbedili plasman na Svetsko Prvenstvo.

0 comments:

Постави коментар