понедељак, 22. фебруар 2010.

Treću uzastopni pehar za Partizan !



Košarkaši Partizana ostvarili su ono sto su obećali svojim navijačima.
Pobedom u Nišu, protiv ekipe FMP-a sa rezultatom 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13) su uspeli da po 11. put u svojoj istoriji osvoje nacionalni kup!
Do trećeg uzastopnog pehara u ovom takmičenju crno-beli su došli boljom igrom u poslednjoj četvrtini meča koji je odigran u sjajnom ambijentu, pred više od 4.000 gledalaca u hali „Čair".

Partizan je do Žućkove levice došao mnogo teže nego što to rezultat govori. „Panteri" su u prve tri četvrtine bili ravnopravan rival, ali su izabranici Duška Vujoševića serijom 17:2 početkom poslednje deonice rešili meč u svoju korist.

Prvi deo igre protekao je u obostrano nervoznoj igri, gde se izdvojio jedino Raduljica, koji je prvih deset minuta završio sa sedam poena. Jedini koji mu je u tom delu „pravio društvo" bio je Saša Stefanović, koji je vezao dve trojke. Vujošević je često menjao i tražio dobitnu petorku, ali je nije našao. Koliko su rivali bili izjednačeni govori podatak da je najveće vođstvo Partizana iznosilo šest poena, ali je trojkom u poslednjem napadu prvog poluvremena to smanjio Filip Čović.

Početkom treće deonice FMP pravi seriju od 9:0 i dolazi do najveće prednosti od četiri poena (40:36). Do isteka 30. minuta igre rivali su se smenjivali u vođstvu, a u poslednjih deset minuta Partizan je ušao sa poenom prednosti (50:49).

Često viđani scenario, da crno-beli melju protivnika u finišu meča, i sada je došao do izražaja. Predvođeni Kecmanom, koji je vezao tri trojke, izabranici Duška Vujoševića prave seriju 17:2 i dolaze do nedostižne razlike. Do kraja meča srpski prvak je rutinski sačuvao prednost i osvojio svoj 11. kup.

Aleks Marić je bio MVP finala, a Miroslav Raduljica iz FMP-a, prvi strelac!

0 comments:

Постави коментар