четвртак, 18. фебруар 2010.

Osam utakmica šesnaestine finala Lige Evrope...


Liverpul dočekuje Unireu, Hamburg dočekuje PSV, a Panatinaikos u Atini igra sa zahuhtalom Romom. U Španiji su na programu dva meča, Atletik u Bilbau dočekuje belgijski Anderleht, a Atletiko u Madridu igra sa turskim Galatasarajem. U prestonici Nemačke Herta dočekuje lisabonsku Benfiku, Fulam u Londonu igra protiv Šahtjora, a Kopenhagen u Danskoj igra sa francuskim Olimpikom iz Marseja.

Ukrajinski Šahtjor gostuje u Londonu engleskom Fulamu. Šahtjor je poslednju zvaničnu utakmicu odigrao u Beogradu protiv Partizana 16. decembra, dok je Fulam u tom periodu odigrao 13 utakmica.

“Mi kao da ponovo počinjemo sezonu, tako da nismo 100% spremni. U januaru i februaru igrali smo prijateljske utakmice, ali su one bile daleko slabijeg inteziteta nego utakmice u Ligi Evrope. Fulam igra u proseku skoro dve utakmice nedeljno, u dobroj su formi i zbog toga mislim da su u blagoj prednosti“, izjavio je Dario Srna.

Menadžer Fulama Roj Hodžson kaže da je njegov prioritet Premijer liga, ali da je težak raspored utakmica iza Fulama i da planira da izvede najjači sastav za susret sa Šahtjorom.

“Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno, u ranijim evropskim utakmicama sam odmarao najumornije igrače, ali sada kada smo stigli do nokaut faze u Evropi igraćemo sa najjačim timom“, izjavio je Hodžson.

Herta u Berlinu dočekuje favorizvoanu Benfiku. Nemački klub igra očajno u Bundesligi ove sezone, a Benfika je jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Ateletik dočekuje u Bilbau belgijski Anderleht sa željom da ostvare dobar rezultat na svom terenu.

“Mi znamo da će ovo biti težak meč, ali moji igrači su mladi i ambiciozni i želimo da što dužemo ostanemo u Ligi Evrope“, izjavio je trener Atletik Bilbaa Hoakin Kaparos.

U Španiji je na programu još jedan meč Lige Evrope, Ateltiko dočekuje turski Galatasaraj.

Neću imati emotivnih problema na terenu, jer ću u tih 90 minuta zaboraviti na sećanja koja imam u vezi PSV-a. Profesionalac sam. Ova utakmica ima poseban značaj za mene. PSV je moj klub, proveo sam lep period svog života u Ajndhovenu“, izjavio je Nistelroj.

“Osećam se fizički sve spremniji iz dana u dan, mislim da sam spreman da odigram 60 minuta. Iapk, najvažnije je kako će tim da odigra, jer želimo da budemo u dobroj poziciji pred revanš meč u Ajndhovenu, jer tamo PSV igra dosta sigurno“, zaključio je Rud van Nistelroj.

Finalna utakmica Lige Evrope igraćese upravo na stadionu Hamburga.

U Atini Panatinaikos dočekuje Romu koja se tenutno nalazi u sjajnoj formi jer je ekipa koju sa klupe predvodi Ranijeri u poslednjih 20 utakmica zabeležila čak 17 pobeda. PAO je stigao u šesnaestinu finala Lige Evrope iako je izgubio u oba meča u grupi od velikog rivala Galatasaraja.

Kopenhagen u prestonici Danske dočekuje lidera na tabeli francuskog prvenstva Olimpik iz Marseja koji je stigao u 1/16f kao trećeplasirani u grupi Lige šampiona gde su od njega bili bolji Real i Milan.

Liga Evrope, 1/16f, 21.05h:

Atletik Bilbao – Anderleht
Kopenhagen – Marsej
Panatinaikos –Roma
Atletiko Madrid – Galatasaraj
Fulam – Šahtjor
Liverpul – Unirea Urziceni
Hamburg – PSV
Herta – Benfika

0 comments:

Постави коментар