субота, 20. фебруар 2010.

Vraća se Vidić!


Menadžer Mančestera Aleks Ferguson pred meč sa Evertonom, se obratio rečima: „Imam nešto lepo da vam kažem, Nemanja se vraća u tim"!

Menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson ushićeno je najavio da će reprezentativac Srbije Nemanja Vidić biti u startnoj postavi Mančestera na današnjem gostovanju Evertonu! On je dodao da se sjajni štoper oseća spremnim da pomogne timu, jer je prethodne dve sedmice radio punom snagom.

U slučaju da iskusni škotski stručnjak ispuni obećanje, Vidić će najverovatnije od prvog minuta zaigrati na „Gudison parku", jer je njegov dugogodišnji partner Rio Ferdinand suspendovan. Poslednju zvaničnu utakmicu za trostrukog uzastopnog šampiona Engleske Nemanja Vidić je odigrao još 30. decembra. Zvanično, odsustvovao je sa terena zbog povrede lista, a menadžer ser Aleks Ferguson je u tri navrata najavljivao njegov siguran povratak na teren.

- Imamo nešto lepo da vam kažem, Nemanja Vidić se vraća u tim. On je spreman, trenirao je sa nama poslednje dve sedmice. To je sjajna vest, ubeđen sam da Nemanja može mnogo da nam pomogne - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za štampu ser Aleks Ferguson.

Međutim, i pored toga što je povratak srpskog asa razgalio ser Aleksa Fergusona, ostrvska štampa i dalje intenzivno spekuliše da je škotski stručnjak čvrsto odlučio da na kraju sezone proda Nemanju Vidića. Prema pisanju „Mančester ivning njuza" Ferguson smatra da odbrana aktuelnog šampiona Engleske u bližoj budućnosti ne treba da počiva na kvalitetima snažnog Srbina. Istina, lokalna štampa u Mančesteru svoje tvrdnje nije potkrepila izjavom Aleksa Fergusona, ali je taksativno navela nekoliko razloga zbog kojih bi Junajted mogao da u letnjem prelaznom roku proda Vidića za 22 miliona evra.

Sjajni defanzivac, osvajač devet klupskih trofeja sa Mančester junajtedom, ove sezone kuburi sa povredama lista i zadnje lože zbog kojih je odigrao svega 18 zvaničnih mečeva. Upravo zbog te činjenice menadžer ser Aleks Ferguson je već mesecima frustriran, te namerava da izvrši totalnu rekonstrukciju defanzivnog reda i ulogu stožera poveri Evansu i Smolingu.

Podseća se da je Vidić stigao na „Old Traford" za deset miliona evra i da su ponude Reala, Barselone i Milana (oko 22 miliona evra) isuviše dobre da bi ih čelnici šampiona Engleske odbili, pogotovo što se nalaze u finansijskom škripcu. Legendarni ser Aleks Ferguson, koji je do pre godinu dana bio fasciniran kvalitetima Nemanje Vidića, pokazao je da i bez „užičke stene" u postavi može da pravi značajne rezultate na svim frontovima. „Đavoli" su i dalje konkurentni Čelziju u borbi za naslov prvaka Premijer lige (imaju bod manje), a ne treba zaboraviti da su i bez potvrđenog Vidića savladali Milan na „San Siru" u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Pre samo nekoliko dana Vidić je odlučno demantovao da želi da napusti Mančester i dodao da ga menadžer ser Aleks Ferguson nije stavio na listu „odbeglih sinova".

0 comments:

Постави коментар