понедељак, 15. фебруар 2010.

Atletiko Madrid porazio Barselonu !


Atletiko Madrid je prvi tim koji je uspeo da nanese poraz Barseloni u Primeri. Atletiko je slavio sa 2:1! Pre ovog rezultata, poslednji poraz u španskom prvenstvu pre skoro godinu dana Barseloni je naneo upravo Atletiko Madrid. Trijumfu "jorgandžija" najviše se obradovao Real Madrid koji sada za Barselonom zaostaje samo dva boda.

Atletiko je lepo započeo utakmicu i već posle dvadesetak minuta stekao prednost od dva gola. Najpre je Forlan u 9. minutu matirao Valdesa posle sjajne asistencije Rejesa, da bi Simao trinaest minuta kasnije fantastičnim golom iz slobodnog udarca duplirao prednost.

Barselona se tek tada razbudila i zaigrala na svom nivou da bi samo pet minuta kasnije uspela da smanji prednost. Ćavi je proigrao Ibrahimovića, a Šveđanin je bio neumoljiv za 1:2.

Do poluvremena katalonski tim je vršio konstantan pritisak ka golu De Gea, ali je na odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola.

Od prvog minuta nastavka Barselona je krenula ofanzivno i do 55 minuta uspela da propusti par izglednih prilika, a najbolju prilku za "jorgandžije" imao je Aguero čiji je šut sa pet metara fantastično zaustavio Valdes.

Do kraja nije bilo previše uzbuđenja. Barselona je uzalud napadala, ali je Atletiko uspešno odolevao i povremenim kontranapadima unosio pometnju u redove katalonskog tima.

Sevilja je u ne previše zanimljivoj utakmici uspela da savlada odličnu Osasunu, a jedini gol postigao je Luis Fabijano koji je u 35. minutu odlično reagovao na centaršut kapela i glavom poslao loptu u mrežu.

Poslednja utakmica 22. kola Primere između Tenerifa i Majorke igra se u ponedeljak, 15. februara u 21 sat.

Primera, 22. kolo:

Sporting – Valensija 1:1
Kserez - Real Madrid 0:3
Viljareal - Atletik Bilbao 2:1
Espanjol - Deportivo 2:0
Hetafe - Almerija 2:2
Rasing - Malaga 0:3
Valjadolid - Saragosa 1:1
Sevilja - Osasuna 1:0
Atletiko Madrid - Barselona 2:1

Ponedeljak, 15. februar:


21:00 Tenerife – Majorka

Tabela:


Barselona 55, Real 53, Valensija 43, Sevilja 39, Majorka (-1) 37, Deportivo La Korunja 35, Hetafe 34, Atletik Bilbao 33, Viljareal 29, Osasuna 29, Atletiko Madrid 27, Espanjol 26, Sporting 25, Rasing 25, Malaga 24, Almerija 22, Saragosa 21, Valjadolid 19, Tenerife (-1) 17, Herez 11.

0 comments:

Постави коментар