уторак, 16. фебруар 2010.

Osmina finala Lige šampiona : Real - Lion


Madridski Real večeras gostuje u Francuskoj, gde će se odigrati prva utakmice osmine finala Lige šampiona. Prenos utakmice će biti na 2 kanalu RTS-a, u 20:45.

„Galaktikosi 2" dolaze na „Žerlan" u izvanrednoj formi, predvođeni raspoloženim Kristijanom Ronaldom i Brazilcem Kakom, ali će centralna figura meča bez sumnje biti Karim Benzema, koji će u belom Realovom dresu pokušati da postigne pogodak svom dojučerašnjem klubu u kome je i stekao slavu.

Francuski reprezentativac Benzema kaže da se pre žreba šalio kako bi voleo da dobije Lion za protivnika, ali da se šokirao kada je shvatio da se upravo to dogodilo.

- Biće ti krajnje uvrnuta situacija za mene. Dao sam tolike golove za Lion, toliko puta se radovao u njegovom dresu. Odrastao sam ovde, ovde su mi svi prijatelji i rodbina i svi oni će biti na utakmici. Zaista neverovatna priča, ali sam u suštini srećan što ću ponovo igrati na „Žerlanu" - rekao je Benzema po dolasku u svoj rodni grad.

Trener francuskog tima Klod Puel svestan je da je najtrofejniji evropski klub prepun izuzetno opasnih fudbalera i da opasnost ne preti samo od Portugalca Ronalda.

- Ako previše razmišljate o Ronaldu, imaćete problem sa Kakom, Benzemom, Iguainom ili ko zna sa kim još. Moramo biti koncentrisani i sve vreme imati u glavi činjenicu da se igraju dva meča, tako da nema žurbe i imperativa da sve moramo rešiti na svom stadionu. Što se Benzeme tiče, svima u gradu je drago što je on ponovo ovde. Niko ga naravno ne osuđuje što je napustio klub, on je tražio novi izazov, što je potpuno sportski i mislim da je svakim danom sve bolji - kaže Puel.

0 comments:

Постави коментар