понедељак, 8. фебруар 2010.

Bilić: "Zadovoljni smo žrebom i ne treba to skrivati"


Slaven Bilić selektor reprezentacije Hrvatske, odahnuo" nakon žreba u Varšavi jer u grupi nema Srbije, Slovenije i reprezentacija iz bivše SFRJ.

Bilić je lokalnim medijima iz Zagreba izjavio da se pred žreb za EP najviše pribojavao grupe u kojoj bi se našle Srbija i Slovenija, i da je dobro što Hrvatska neće biti u grupi sa reprezentacijama bivše SFRJ.

Hrvatska je na kraju otišla u grupu sa Grcima i Izraelom, iako su postojale velike šanse da izabranici Slavena Bilića igraju u Beogradu i Ljubljani (ili Mariboru):

"Zadovoljni smo žrebom i ne treba to skrivati", ponovio je Slaven Bilić na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Sheraton. Hrvatska se u Varšavi našla u društvu Grčke, Izraela, Latvije, Gruzije i Malte.

„Postojale su i nezgodnije varijante, nastavio je hrvatski selektor : "Nakon dve kvalifikacione grupe koje nisu mogle da budu gore, ovaj put smo se našli u sredini. Primera radi, Srbija bi bila neugodnija iz više razloga. Ovako ipak nema nikakvih izvansportskih konotacija, i možemo da se skoncentrišemo samo na fudbal. Znate na što mislim, drago mi je da smo izbegli zemlje iz bivše zajedničke države, jer se uoči takvih dvoboja uvijek javljaju nenogometne konotacije i utakmica je u drugom planu ", rekao je Bilić.

0 comments:

Постави коментар