среда, 10. фебруар 2010.

Kek: Grupa nije laka, ali je zanimljiva i veoma atraktivna !


Matjaž Kek selektor fudbalske reprezentacije Slovenije izjavio je da bi već na startu kvalifikacija za EP 2012. želeo da njegova ekipa kao gost odigra meč sa jednim od favorita u grupi:

"Voleo bih da već na početku kvalifikacija igramo derbi u gostima, sa Italijom ili Srbijom. Ako bih mogao da biram, onda bi prvi meč bio u Beogradu, gde verujem da možemo imati podršku 25.000 naših navijača.

Blizina Italije i Srbije me raduje, jer će publika moći da nas prati na gostovanjima, a videli smo koliko su navijači značili ekipi u borbama za Mundijal",
istakao je Matijaž Kek.

Iako se utisci posle žreba u Varšavi polako "sležu", Kek nije promenio mišljenje od trenutka kada je saznao imena protivnika:

"Grupa nije laka, ali je zanimljiva i veoma atraktivna. Nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo, ali ni razlog da od nekoga strahujemo - istakao je Kek. - Dovoljno je reći da su Italijani svetski prvaci, a o snazi Srbije najbolje govori podatak da su bili ubedljivo prvi u mundijalskim kvalifikacijama u konkurenciji Francuske i Rumunije. Znamo dobro i Severne Irce iz prošlih kvalifikacija, jaki su na svom terenu, baš kao i Estonija, dok smo se sa Farskim Ostrvima već jednom opekli" rekao je Kek.

0 comments:

Постави коментар