среда, 3. фебруар 2010.

Mamić: Dinamo i Partizan jedini vrede


Potpredsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić smatra da bi bilo odealno da se formira regionalana liga, i da je to jedini spas za klubove s prostora bivše Jugoslavije.
Takođe misli da od svih tih klubova, na prostoru od Vardara do Triglava trenutno postoje samo dva kluba, Dinamo i „malo Partizan", dok su svi ostali daleko iza njih.

- Samo Dinamo i malo, malo Partizan... Svi ostali ne postoje. Zato smatram da bi regionalna liga bila rešenje. Neizvesnost i adrenalin! To su pokretači onih koji dolaze na utakmice. Zar mislite da bi se dogodilo hokejaško čudo s Medvešćakom da igra Hrvatsku, a ne EBEL ligu - upitao se Mamić.

Tvrdi da nije jugonostalgičan, i da želi ostvarivanje regionalne lige samo iz interesa!

- Novinari uvek preteruju kad pišu koliko je navijača posmatralo utakmice Dinama, ali mi nećemo da demantujemo takve informacije, jer nas je sramota. Zapravo, broj gledalaca uvek je mnogo manji nego što jave mediji. Regionalna liga bi donela više gledaoca na tribinama, više sponzora i para od TV prava. Javna je tajna da za sledeću sezonu osam hrvatskih prvoligaških klubova neće dobiti licencu! Ne mogu da je dobiju ni da im je gospodin bog brat! To je naša stvarnost - istakao je Mamić za „Sportske novosti".

0 comments:

Постави коментар