среда, 10. фебруар 2010.

Navijači Lacija, upali u kamp „Formelo“


Kivni zbog serije poraza, od kojih je poslednji usledio od Katanje koju trenira naš Siniša Mihajlović, bivši fudbaler Lacija, ratoborni tifozi nebesko-plavih su želeli da se obračunaju sa fudbalerima tima za koji navijaju. Između 800 i 1.000 huligana najpre je petardama i bakljama gađalo igrače, među kojima je bio i naš Kolarov, da bi nedugo zatim probili i ogradu kampa. Fudbaleri su spas pronašli u teretani, a linča su ih spasle jake policijske snage, koje su još ranije došle na „užareno mesto“. Nemili događaji su počeli u 14.20, tokom incidenta je povređeno tri lica i uhapšeno pet osoba, a hronološki je to izgledalo ovako:
14.20: Stotinak navijača zaustavlja fudbalere Lacija na ulazu u trening kamp „Formelo“. Uz salve uvreda ih ipak puštaju da uđu u trening centar.
15.00: Broj navijača je porastao na 500. Provaljuju kapiju i trče ka terenu kako bi se obračunali sa čelnicima i igračima. U tom trenutku malobrojne policijske snage, uz pomoć klupskog obezbeđenja, odbijaju prvi napad huligana.

15.35: Obračun traje već pola sata. Navijači gađaju policiju bakljama, petardama i eksplozivom ručne proizvodnje. Organi reda uzvraćaju suzavcem, gumenim mecima i palicama, a stiže im pojačanje iz Rima. Fudbaleri Lacija su se sakrili u teretanu.
16.04: Tri povređena i pet uhapšenih je bilans nereda. Policija uspeva da istera huligane iz trening kompleksa, ali preko 1.000 najupornijih ostalo je ispred.

0 comments:

Постави коментар