недеља, 7. фебруар 2010.

Ne damo pobedu Barsi!


Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević uopšte nije uzdrman zbog žalbe koju je Barselona uputila Evroligi zbog navodno neregularnog finiša spektakularne utakmice ova dva kluba, igrane u sredu. Vujošević je naglasio da je sportska pravda na strani crno-belih i dodao da će on i čelnici kluba braniti Partizanovu pobedu nad Kataloncima (67:66) svim sredstvima!

Barselona je odlučila u petak uveče, na samom isteku 48-časovnog roka za podnošenje žalbe, da ipak presavije tabak i uputi prigovor s obrazloženjem da nije 'moguće tačno utvrditi putanju lopte u trenutku kada ju je košarkaš crno-belih Lorens Roberts skinuo sa obruča'. Očigledno, prema njihovom mišljenju, nije jasno da li je i dalje postojala šansa da lopta uđe u koš, što automatski podrazumeva da niko nije smeo da je dira, te traže da Evroliga donese odluku o tome.

Vujošević je istakao da je od Barselone očekivao da se sportski pomiri sa porazom.

- Tužba Barselone podsvesno opterećuje ekipu i prosto sam očekivao da, s obzirom na to da su veliki tim koji bi trebalo da ume i da gubi, urade pravu stvar. Međutim, miran sam, jer su pravila potpuno na našoj strani, a da ne pričam da u ovoj situaciji, po pravilima, snimak nije ni trebalo da se gleda. Mi ćemo, naravno, morati da branimo klub upotrebljavajući svu tehničku dokumentaciju da objasnimo celu stvar - rekao je Vujošević.

Dodaje da čvrsto veruje da će čelnici Evrolige odbaciti žalbu Katalonaca, jer bi u suprotnom bio narušen ugled takmičenja.

- Verujem da će nadležne institucije doneti pravednu odluku, odnosno da se neće igrati sa renomeom Evrolige. Valjda je sport još jedino mesto u životu gde pravda pobeđuje. Ako je neko jak i bogat, to ne znači da mora i da pobedi - poručio je Vujošević.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić smatra da bi eventualno poništavanje pobede srpskog šampiona predstavljalo skandal.

- Mi zvanično obaveštenje o žalbi nismo dobili od Evrolige. Verovatno će stići u ponedeljak, a tada ćemo i poslati naš stav u sedište lige. Pošteno smo pobedili Barselonu na terenu i svaka druga odluka bila bi skandalozna i loša za košarku - rekao je Todorić.

Odluka disciplinskog suda Evrolige trebalo bi da bude doneta pre odigravanja utakmica trećeg kola top 16 faze, odnosno do srede, 10. februara. Ukoliko se desi da sud usvoji žalbu, utakmica će biti poništena i biće odigrana nova.

0 comments:

Постави коментар