уторак, 9. фебруар 2010.

Pantelić odušeio navijače Ajaksa


Marko Pantelić, reprezentativac Srbije, trenutno je glavna zvezda holandske štampe koja je opčinjena njegovom igrom u derbiju holandskog prvenstva između Ajaksa i Tventea (3:0).

Pantelić je postigao drugi gol za svoj tim i predstavljao konstantnu opasnost za odbranu tima iz Enšeda. Junak poslednjeg kola holandskog prvenstva kaže da je ponosan zbog reči hvale u tamošnjoj štampi i takođe ističe da ima sjajan odnos sa navijačima Ajaksa.

- Ne znam da li je dobro što me toliko hvale ovdašnji novinari. Istina je da se mnogo toga lepog piše i priča o meni u poslednje vreme. Na dve utakmice kompletna „Amsterdam arena" je ustala i uzvikivala moje ime. Teško je doći do takvog statusa posebno u Ajaksu, klubu koji je četiri puta bio prvak Evrope - istakao je za Press Marko Pantelić.

Partija bivšeg kapitena Crvene zvezde posebno je inspirisala novinara „De Persa", koji je izveštaj sa meča u Amsterdamu posvetio Pantelićevoj simultanki i rečima da je Srbin jedan od najboljih poslovnih poteza Ajaksa u poslednjih nekoliko godina.

„Svi su se letos pitali zašto Ajaks dovodi centarfora koji ima 31 godinu? Odgovor su dobili tokom meča sa Tventeom. Ajaks u ovom trenutku ima 73 igrača pod profesionalnim ugovorom, ali je Pantelić igrač na kojem može da se zaradi. Već je dobio status kultnog igrača u Amsterdamu. On je postigao već osam golova i pokazao da vredi svaki cent koji je uložen u njega. Ima godišnju platu od dva miliona evra sa određenim bonusima, ali Ajaks će brzo isplatiti tu investiciju. Prosto je neverovatno kakav osećaj za igru i prostor ima Marko Pantelić. Možete mu se samo diviti" - napisao je dnevnik „De Pers".

0 comments:

Постави коментар