понедељак, 1. фебруар 2010.

Srpska reprezentacija u hotelu sa četiri zvezdice „Sanisajd" u Johanesburgu


Generalni sekretar Zoran Laković i sekretar stručnog štaba Aleksandar Bošković, odlučili su da će naša fudbalska reprezentacija tokom SP u Južnoj Africi uživati u blagodetima zdanja sa četiri zvezdice, smeštenog u jednom od najlepših delova Johanesburga, Parktaunu.

Laković i Bošković su zvaničnike FIFA obavestili o izboru hotela na sastanku održanom sa Lalijem Varnekeom, šefom FIFA Odeljenja za smeštaj reprezentacija, osobom koja rukovodi ovim procesom. Organizatori Mundijala su čelnicima našeg Saveza prvo preporučili hotel „Lejeks end konferens" u Benoniju, koji ima samo tri zvezdice i, kako kažu oni koji su ga obišli, krasi ga „miris ustajalosti". Upravo zbog toga odgovori sa Terazija su nastavili potragu za adekvatnom lokacijom i odlučili se za „Sanisajd park".

„Orlovsko gnezdo" u Južnoj Africi odgovara svim zahtevima velikog takmičenja i priprema za važne mečeve. Pored toga što je okružen fantastičnim prirodnim uslovima, hotel „Sanisajd Park" udaljen je samo 15 minuta vožnje od stadiona za trening, u okviru Univerziteta u Johanesburgu, na kojem će Stanković i družina vršiti poslednje pripreme za mečeve protiv Gane, Nemačke i Australije. Takođe, nije zanemarljiva činjenica da je razdaljina između „Sanisajd parka" i stadiona „Loftus" u Pretoriji, gde će „orlovi" imati mundijalsku premijeru, svega 40 kilometara. Naša reprezentacija će na pomenuti duel putovati autobusom, dok će do Port Elizabeta i Nelspruita, poprišta mečeva sa Nemačkom i Australijom, odlaziti avionom.
Reprezentativci Srbije boraviće u Johanesburgu od 8. juna, a deo hotela u kojem će tokom preliminarne faze Mundijala biti smešteni „orlovi" renoviran je pre nekoliko godina. „Sanisajd park", između ostalog, poseduje 154 dvokrevetne sobe, nekoliko restorana (jedan otvoren), biznis centar, konferencijsku salu kapaciteta 300 mesta, bežičnu internet vezu i zatvoreni bazen.

0 comments:

Постави коментар