недеља, 7. фебруар 2010.

Stanković: Italijani nas poštuju


Kapiten nacionalnog tima Dejan Stanković ocenio je posle žreba u Varšavi da je Srbija dobro prošla, pošto je mogla da dobije mnogo težu grupu.

Protivnici „orlova” u kvalifikacijama za EURO 2012. biće Italija, Slovenija, Severna Irska, Estonija i Farska Ostrva.

„Moraćemo, ipak, da budemo potpuno spremni, orni za nove pobede, kao u prethodnim kvalifikacijama. Sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima smo igrali relativno skoro, Estonija ne bi trebalo da bude problem”, kazao je Stanković.

On je sa mnogo više obazrivosti govorio o Sloveniji i Italiji.

„Apostrofirao bih Sloveniju, jer kada neko pobedi Rusiju - mora da ima ogroman kvalitet. A i mi ih još nismo savladali. Moramo, međutim, da mislimo prvenstveno na sebe i svoju igru”, naveo je prvotimac Intera.

Stanković je imao priliku da oslušne i očekivanja uoči žreba u Italiji. Na Apeninskom poluostrvu sve više obraćaju pažnju na srpski fudbal, pošto se u Seriji A iz sezone u sezonu povećava broj naših fudbalera.

„Grubo bi bilo reći da nas se plaše, ali nas poštuju. A, mi ne možemo za njih da pričamo kako se stalno provlače, upravo zato što oni guraju napred i kada imaju milijardu problema”, zaključio je iskusni „vezista”.

Žreb je prokomentarisao i napadač Marko Pantelić.

„Grupa je dobra i ja sam optimista po pitanju konačnog ishoda. Ipak, sve je to još daleko od nas. Prvo moramo da se koncentrišemo na ono što je pred nama, a to je Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi”.

0 comments:

Постави коментар