недеља, 14. фебруар 2010.

Žreb za EP


„Orlovi" će u kvalifikacijama biti u relativno lakoj grupi C sa prvakom sveta Italijom, „bivšom braćom" Slovencima, starim mušterijama Farskim Ostrvima, Estonijom i Severnom Irskom.

Četvorostruki šampion sveta stiže u Beograd! Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za EP 2012. godine igraće u grupi C, zajedno sa selekcijama Italije, Severne Irske, Slovenije, Estonije i Farskih Ostrva, odlučeno je na jučerašnjem žrebu u Varšavi.

„Orlovi", koji su odlično prošli na jučerašnjem žrebanju u Poljskoj, trebalo bi da sa aktuelnim šampionom sveta Italijom vode tešku borbu za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Tim Srbije će verovatno pokazati superiornost u sudarima sa Estonijom, Severnom Irskom i Farskim Ostrvima, a kao ključni mečevi mogu da se okarakterišu dueli sa „koskom" četvrtog šešira - Slovenijom. Zanimljivo, naša selekcija i dalje nema pobedu u mečevima sa Slovencima, a remi sa „deželom" na stadionu Partizana koštao nas je plasmana na Mundijal 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Selektor naše selekcije Radomir Antić neposredno posle žreba istakao je da je Srbija dobila izuzetno zahtevnu grupu. On je svoj stav potkrepio činjenicom da će samo u grupi C biti tri selekcije koje učestvuju na predstojećem Mundijalu u Južnoj Africi.

- Izuzetno zahtevna grupa, koja ima tri učesnika Svetskog prvenstva. Tu je i aktuelni šampion sveta Italija, što treba da nam bude samo motiv više da ponovo igramo na visokom nivou. Sa Francuzima smo imali sličnu situaciju, ali smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Italija je fudbalska velesila, znaju kako se igraju takmičarske utakmice, ali mislim da smo u nekim segmentima čak u prednosti. Oni treba da izvrše smenu generacija, dok je prosek našeg tima na poslednjoj prijateljskoj utakmici bio 24,8 godina, što govori da smo gledali malo unapred. Često kažem da treba sve da respektujemo, ali da imamo poverenje u nas - kaže Antić.

0 comments:

Постави коментар