недеља, 7. фебруар 2010.

Zvezda izgubila u Širokom


Bez povređenog startera Marka Kešelja, crveno-beli su bili oslabljeni, ali ih to ne opravdava za katastrofalnu igru.

Sam podatak da je Široki imao 41 skok, naspram 16 Zvezdinih, dovoljno govori u tome koliko su Beograđani bili inferiorni na ovom meču. Beograđani su bili ravnopravan rival samo u prvih pet minuta, a onda je domaća ekipa došla do osetnijeg vođstva 19:10, da bi posle 20 minuta igre bilo i 43:27, čime je meč bio rešen.

Aleksandar Trifunović bio je nezadovoljan igrom svoje ekipe:

"Nismo igrali na željenom nivou , naročito kada se radi o borbenosti. Videnov je rovit, nismo imali Kešelja i bez neophodne agresivnosti nismo pokrili manjak u rotaciji. Dozvolili smo da nas poremete i sudijske odluke, primili smo 95 poena, i kada pogledate broj koševa koje smo primili na prethodnim mečevima, jasno je gde leži ključ poraza", rekao je posle meča Trifunović.

Crvena zvezda: Kikanović 11, Radosavljević, Rondović, Tejlor 10, Nedović 4, Stević 4, Radivojević 9 (5 as), Videnov 10, Štimac 1, Bakić 4, Bjelica 27 (6 sk).
Ipak, Zvezda može biti zadovoljna samo u jednom, a to je da se u život potpuno vratio Nemanja Bjelica, koji je ponovo bio najefikasniji igrač sa 27 poena, šest skokova i tri asistencije, za indeks 35.

Za razliku od Zvezde, kragujevački Radnički, predvođen trenerom Miroslavom Nikolićem, nastavlja da šokira favorite ovog takmičenja. Ovoga puta u hali „Jezero" pala je Olimpija 74:70. Najefikasniji u redovima Radničkog bio je Milisavljević sa 18 poena. Mali srpski derbi između FMP-a i Hemofarma završen je posle velike drame pobedom „pantera" 81:75. Vrščane je, koji su početkom četvrte četvrtine imali i devet poena prednosti 66:57, razbio reprezentativni centar Miroslav Raduljica, koji je ubacio 28 poena, uz devet skokova za indeks 31.

0 comments:

Постави коментар