недеља, 14. фебруар 2010.

Crvena zvezda slavila protiv Liteksa 2:0


Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu na pripremama u Antaliji pošto su pobedili bugarski Liteks sa 2:0 (2:0).

Vodeći gol za ekipu Vladimira Petrovića Pižona postigao je Dejan Lekić u 17. minutu, a samo dva minuta kasnije kapiten Nikola Lazetić postavio je konačnih 2:0.

„Rezultat nije važan, važno je da sam kod igrača video veliku želju i zalaganje i dobro trčanje. Lepo je pobediti, ali to mi zaista nije važno u ovom trenutku. Videli ste da je bilo mnogo želje obe ekipe, bilo je 10 žutih i jedan crveni karton. To je normalno, jer između Bugara i nas je uvek veliki rivalitet. Idemo dalje“, rekao je Vladimir Petrović odmah posle meča.

Petrović je Liteksu suprotstavio, na početku, taktiku sa Lekićem kao najisturenijim igračem, ali i Lazetićem i Trifunovićem po bokovima u ulozi dodatnih napadača. Iza su igrali Savio, Isah i Blažić.

Desna strana terena je do samog početak funkcionisala kao jesenas. Ninkov je bio nezadrživ, Lazetić pravovremen i uvek sa dobrim pasom. Lekić je otvorio seriju prilika šutem iz slobodnog udarca pod prečku u 6. minutu, ali golman Liteksa izbija u korner.

Već u devetom minutu Zvezda je imala novu priliku. Blažić šutira sa 17 metara, ali malo iznad prečke. U 16. minutu Isah je bio sam pred golom, ali glavom je šutirao u golmana Golubovića.

Minut kasnije Zvezda je povela. Kontra napad po desnoj strani završio se kornerom i odličnim centaršutem Lazetića. Vilotića na drugoj stativi pogađa prečku, lopta se odbija na dva metra do gola gde je dočekuje Lekić i smešta u mrežu.

Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0. Lazetić i Ninkov su razmenili dodavanja i kapiten šutira sa desnog roglja šesnaesterca precizno, ispod ruke golmana u malu mrežu.

Tačku na utakmicu mogao je da stavi Trifunović u 23. minutu. Ninkov je sjajno prošao, Lekić mu je odigrao iz prve loptu u prostor, desni bek Crvene zvezde takođe iz prve pronalazi Trifunovića samog u srcu šesnaesterca, ali novajlija loptu šalje iznad prećke umesto u mrežu.

U drugom poluvremenu Petrović je odmah Isaha zamenio Bogdanovićem, a kasnije su i ostali igrači dobili šansu. Ipak, stvorili smo tek dve prilike preko Jevtića i Lazovića, ali oba udarca otišla su iznad gola. Na drugoj strani i Bugari su pokazali zašto su lideri svog šampionata, ali nisu mogli dalje od Vilotića i Đorđevića odnosno odličnog Stamenkovića u nekoliko navrata.

Duel sa Liteksom je treći koji su fudbaleri Crvene zvezde odigrali na pripremama u Antaliji, nakon poraza od Matersburga (1:0), i remija sa Hirošimom (1:1).

Crvena zvezda već u nedelju 14. februara igra novi meč. Protivnik je Slavija iz Istočnog Sarajeva, a poslednja utakmica na pripremama u Antaliji je u ponedeljak 15. februara protiv Leha iz Poznanja.

Crvena zvezda - Liteks 2:0 (2:0)

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Savio, Isah, Blažić, Trifunović, Lazetić i Lekić. Igrali su još: Savić, B. Đorđević, S. Reljić, Bogdanović, Kadu, Lazović, Jevtić, Perović.
Liteks: Golubović, Zanev, Petkov, Nikolov, Jelenković, Kišišev, Tom, Sandrinjo, Doka, Niflor i Popov.

0 comments:

Постави коментар