недеља, 14. фебруар 2010.

Partizan poražen od Kopra 2:1


Fudbaleri beogradskog Partizana izgubili su u prijateljskoj utakmici u Sloveniji od slovenačkog prvoligaša Kopera sa 2:1 (1:0).

Domaćin je od devetog minuta imao igrača manje na terenu, pošto je crveni karton zaradio Admir Karič, a sudija nije dozvolio zamenu. To, Kopru nije smetalo da krajem prvog poluvremena povede preko Dareta Vršiča. 'Crno-beli' su izjednačili u 49. minutu prelepim golom Branislava Jovanovića, a pobedu domaćinu doneo je Dalibor Radujko posle kornera u 77. minutu.

Kopar je ceo meč bio ravnopravan rival na terenu, a do golova je stigao posle dve greške ’crno-belih’. Partizan je igrao veoma dobro na sredini terena, stvarao je šanse ali je problem bio u napadu.

Sredinom prvog poluvremena napravili su ’crno-beli’ nekoliko prilika, šutirali su Kleo, Davidov, Krstajić, Saša Ilić, ali golman Kopera Hasić skoro da nije imao potrebe da interveniše. Najbolju šansu Partizan je imao u 25. minutu, kada je Saša Ilić dva puta pokušao da ugrozi gol domaćina, da bi onda uposlio Davidova, koji je šutirao pravo u čuvara mreže domaćih.

Na drugoj strani iskusni igrači i bivši reprezentativci Slovenije (Karič, Pavlin, Vršič), kao i Radujko i Polovanec, iskusno su održavali ravnotežu na terenu. Upravo je Dare Vršič doveo Slovence u vođstvo u 45 minutu golom iz slobodnog udarca.
www.partizan.rs
www.partizan.rs

Na poluvremenu Goran Stevanović je izveo drugih 11 igrača koji su ostavili bolji utisak nego ekipa koja je počela meč, a posebno je sve oduševio evrogol Branislava Jovanovića, bombom sa preko 30 metara, koja se od prečke odbila u mrežu.

Činilo se tada da je Partizan bliži pobedi, Brana Ilić je sa lakoćom probijao odbranu Kopera, ali opet je nedostajao taj jedan korak ili jedan pas za gol.

Kada se očekivalo da brojčano jači ’crno-beli’ povedu i zabeleže pobedu u 77. minutu posle kornera Radujko je sačekao loptu na drugoj stativi i ubacio je u mrežu. Slovenački novinari istakli su da je Radujko na taj način postigao sedam golova u slovenačkoj ligi. U 86. minutu povredio se Branislav Jovanović i napustio teren, a pobedu domaćina lako je mogao da uveća Bišćan koji je u 90 minutu pogodio prečku.

Poslednju proveru pred početak prolećnog dela sezone Partizan će imati u utorak u Italiji, gde će biti gost Udinezeu, članu Serije A.

Partizan: M. Božović (D. Božović 46') – Kamberović (Knežević 46'), M. Jovanović (Vašington 83'), Krstajić (Stanković 46'), Lomić (Lazevski 46) – Petrović (B. Jovanović 46'), Fejsa (Brašanac 46'), Tomić (Diara 27), Saša Ilić (Moreira 46'), Davidov (Mijić 46') – Kleo (B. Ilić 46)

Koper: Hasić – An. Struna (Alj. Struna 81'), Rajčević (Handanagić 85'), Polovanec, Karić – Radujko (Bubanja 88'), Kovačević (Viler 81'), M. Pavlin, Vršič (Sesar 81'), Božičić (Bišćan 85') – Brulc (Brulc 85').

0 comments:

Постави коментар