недеља, 7. фебруар 2010.

Dajte Hrvate, nećemo Špance


Žreb za EP u fudbalu 2012. biće održan danas (12.00) u Varšavi. Naš kapiten Dejan Stanković priželjkuje grupu u kojoj bi se našle bivše SFRJ republike, a voleo bi da izbegnemo evropskog prvaka Španiju.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, pred današnji žreb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj (12 časova), kaže da bi voleo da „orlovi" za rivale dobiju Hrvate.

On tvrdi da bi grupa u kojoj bi, pored Srbije, igrali još Hrvatska, Bosna, Slovenija i Crna Gora (teoretski moguće jer su sve selekcije u različitim šeširima) obilovala uzbuđenjima i zaintrigirala kompletnu evropsku javnost. Vezista Intera poručuje da „orlovi" imaju mnogo razloga da se nadaju uspehu i u narednom ciklusu i da bi samo bilo poželjno izbeći Španiju.

- Obično se ne opterećujem ishodom žreba, ali odmah mi je upalo u oči da bismo mogli da budemo u grupi sa svim selekcijama iz nekadašnje Jugoslavije. Bilo bi to jako simpatično i interesantno, jer bi sve reprezentacije imale imperativ dobrog rezultata. Zamislite samo kakva bi atmosfera bila na tim mečevima. Bio sam akter čuvenih duela sa Hrvatskom 1999. godine, verovatno da bi i sada ti mečevi nosili prefiks „više od igre", ali tenzija bi bila znatno manje. Takođe, bolje je dobiti Hrvate iz prvog šešira nego Španiju. Uvek ponavljam da su Inijesta i Ćavi poslednji pogrešan dupli pas razmenili u kadetima Barselone. Mnogo su jaki... Mada u ovakvim situacijama nema pravila. Dešavalo se da budemo nosioci i ne odemo na veliko takmičenje, za razliku od ovih kvalifikacija, kada smo iz trećeg šešira potukli Francusku i Rumuniju. Zbog toga je važno da zadržimo atmosferu iz prethodnih susreta - rekao je Dejan Stanković.

0 comments:

Постави коментар