четвртак, 11. фебруар 2010.

Dan odluke, Marusi-Partizan


Večeras u Atini, košarkaši Partizana jure pobedu protiv Marusija.
Crno-beli stigli su u grčku prestonicu sa ciljem da pobedom dođu na korak od neslućenog uspeha - plasmana u četvrtfinale Evrolige!
Trener Partizana Duško Vujošević smatra da je ekipa Marusija apsolutni favorit, i napominje da posao njegovog tima neće biti nimalo lak, jer je i grčki tim u poslednje vreme zabeležio nekoliko izvanrednih rezultata.

- Svima je jasno da su te dve utakmice sa Marusijem odlučujuće i da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi čija igra i rezultati su iznad imena kluba i budžeta kojim raspolažu. Oni su to dokazali na dve poslednje utakmice, sa dve pobede protiv dva najjača grčka kluba, i to u susretima koji su bili izuzetno značajni za obe ekipe. Savladali su Panatinaikos u Evroligi i Olimpijakos u domaćem šampionatu, a zna se da je borba za prvo mesto i prednost domaćeg terena u susretima Olimpijakosa i Panatinaikosa upravo od presudne važnosti, jer izgubiti u domaćem prvenstvu od treće ekipe je praktično priprema terena za poraz u finalu plej-ofa - smatra Vujošević.

Kecman takođe uviđa važnost naredne dve utakmice:

- Znamo da nam plasman u četvrtfinale zavisi od utakmica protiv Marusija, ali smo svesni i da će oba susreta biti veoma teška. Partizan i Marusi su u protekle dve sedmice pobeđivali najveće evropske timove i to dosta govori o snazi obe ekipe. Biće teško pobediti u Atini dva puta u roku od dve sedmice, ali ćemo pokušati to da uradimo. U svakom slučaju, samopouzdanje nam ne nedostaje - rekao je Kecman.

Utakmica je večeras od 18:45, a sudiće Hoze Ramon Harsija Ortiz, Saša Pukl i Luis Lopez.

0 comments:

Постави коментар