недеља, 14. фебруар 2010.

Duško Vujošević: "Pobede u derbiju mnogo znače"


Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da pobede u derbiju mnogo znače, bez obzira na njihov rezultatski značaj, zbog čega će njegovi košarkaši ići na pobedu protiv Crvene zvezde u nedelju.

"Partizan i Zvezda mogu da igraju utakmice u važnim i manje važnim trenucima takmičenja, i one ne moraju da imaju veliki rezultatski značaj, ali su sve važne. To koliko njen rezultat znači ne umanjuje njenu draž", rekao je Vujošević.

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 14 pobeda i utakmicom manje, dok je Zvezda deveta sa devet trijumfa.

"Derbi utiče na raspoloženje igrača i tima. Idemo da dobijemo, oni sigurno imaju iste ambicije, a videćemo ko će imati više kapaciteta da pobedi", rekao je Vujošević.

Trener Partizana nije hteo da kaže ko je favorit u sutrašnjem meču, prepustivši novinarima da to odrede.

"Oni imaju domaći teren, mi nešto kvalitetniji sastav, ali dešavalo se i da mnogo jači Partizan izgubi od mnogo slabije Zvezde. Zato se breme favorita prebacuje sa jedne na drugu stranu", istakao je Vujošević.

Zvezda je sredinom sezone promenila trenera i umesto Aca Petrovića došao je Aleksandar Trifunović, koga Vujošević poštuje.

"Rekao sam ranije da ima talenta, a on je već taj talenat pretočio u kvalitet. On je Zvezdin čovek, igračku karijeru je počeo tamo u najmladjim kategorijama, a u seniorima je osvajao titule i tamo je postao trener. To mnogo znači. Sada ima medjunarodno iskustvo, vezan je za klub i može se reći da je Zvezda kvalitetno rešila pitanje trenera na duže staze", rekao je Vujošević.

Partizan je prošlog četvrtka izgubio u Atini od Marusija sa 57:49, a ekipa je odigrala ispod očekivanog, čega je svestan i igrač Dušan Kecman.

"Svesni smo da smo odigrali loše u Atini i želimo da sutra odigramo bolje, pametnije i koncentrisanije. Sutra je važna utakmica za nas, želimo da pobedimo i da popravimo utisak", rekao je Kecman.

Utakmica u hali Pionir počinje u 19.30.

0 comments:

Постави коментар