понедељак, 15. фебруар 2010.

Pižon na meti navijača hrvatskog Dinama


Navijači zagrebačkog Dinama, vređala je trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića i ostale funkcionere crveno-belih! Incident se dogodio na prijateljskoj utakmici između hrvatskog šampiona i poljskog Leha, koju su predstavnici srpskog kluba posmatrali u turskom odmaralištu Antalija.

Grupa „Bed blu bojsa", Pižonu je vikala „Ubij Srbina" i „Srbe na vrbe"...

Čelnici Crvene Zvezde želeli su da iskoriste petak popodne da pogledaju prijateljsku utakmicu između zagrebačkog Dinama i ekipe poljskog Leha na terenu hotela „Riksos" u Antaliji. Utakmici je prisustvovala i grupa od desetak navijača hrvatskog šampiona, popularnih „Bed blu bojsa", koja je došla da pruži podršku svom timu.

U jednom momentu, neko od navijača Dinama je registrovao trenerke sa grbom Crvene zvezde, što je bio znak da se promeni „traka", i od tog momenta podrška klubu se pretvara u sistematsko vređanje Srba i svega što je srpsko. Iako su „Bed blu bojsi" bili malobrojni, malim terenom na kome se igrala utakmica orilo se: „Ubi Srbina" i „Srbe na vrbe". Treba naglasiti da Hrvati nisu pokušali fizički da ugroze Pižona i kompaniju, iako na terenu, logično, nije bilo nekog posebnog obezbeđenja.

Crveno-beli su dostojanstveno podneli brojne uvrede, uopšte ne konstatujući grupu koja je pevala. U Crvenoj zvezdi pokušavaju da spuste loptu, čak tvrdeći da uvrede nisu bile upućene njima nego srpskim internacionalcima u redovima poljskog tima, Ivanu Đurđeviću i Dimitriju Injcu.

0 comments:

Постави коментар